Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

19. 09. 2021. 13:28   >>  13:29 1

MUP

CG na NATO vježbi u Ohridu

Tim za traganje i spašavanje iz ruševina otputovao na NATO EADRCC međunarodnu terensku vježbu „Sjeverna Makedonija 2021“, koja će se održati u Ohridu i okolini, u periodu od 19. do 24. septembra, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tim Crne Gore čine predstavnici Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih i službi za zaštitu i spašavanje Glavnog grada, Prijestonice Cetinje i opština: Nikšić, Budva, Bar i Ulcinj.

“Pored tima, Crna Gora će imati predstavnike u ocjenjivačkom dijelu vježbe, kao i posmatrače u okviru VIP programa vježbe. V.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a Miodrag Bešović uzeće učešće u VIP programu ove vježbe”, navodi se u saopštenju.

Vježbu organizuju Centar za upravljanje krizama Republike Sjeverne Makedonije i Evroatlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC) i na njoj će se uvježbavati i testirati procedure pružanja podrške nacionalnim institucijama u cilju podizanja otpornosti na katastrofe kroz unapređenje planiranja, prevencije, spremnosti i odgovora na katastrofe.

“Tokom izvođenja vježbe koristiće se i NICS sistem – web-bazirani sistem – internet sistem za koordiniranje, rukovođenje, kontrolu i razmjenu informacija u slučaju svih vrsta nesreća,  koji se razvija u okviru Pilot projekta civilne napredne regionalne koordinacije u hitnim situacijama i predstavlja  projekat u okviru NATO SPS programa Naukom za mir i bezbjednost”, navodi se u saopštenju.

Projekat se implementira u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније