Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 06. 2021. 16:09 >> 16:10

MITROVIĆ I LUČIĆ U BIJELOM POLJU

Ski centar i Đalovića pećina važni za razvoj grada, ali i CG

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma prepoznalo je potencijal sjevera, kao jedan veliki resurs, ništa manji od Primorja. Završetak projekata kao što su Ski centar Cmiljača i Đalovića pećina značajno će pomoći da se ovaj dio države kvalitetnije valorizuje, kazao je ministar Ratko Mitrović koji je danas sa direktorom Uprave javnih radova Borom Lučićem boravio u Bijelom Polju, kako bi vidjeli koliko se uradilo i kako se može pomoći da se projekti što prije završe.

Kako je istakao Mitrović, što se tiče projekta Đalovića pećine, on je u velikom obimu završen i to je jako dobar i interesatan projekat koji će imati pozitivne efekte kako za Bijelo Polje, tako i za čitavu zemlju.

"U ovoj fazi izvode se radovi na priključenju na dalekovoda, na pristupnim putevima, a želja nam je da na najbolji način urbanistički riješimo čitav taj prostor kako bi turistički razvoj ovog kraja bio održiv. Mi smo kroz budžet planirali sredstava za realizaciju ovog projekta, a u narednom periodu ćemo napraviti i druge planove, kako za Smiljaču, tako i za Đalovića pećinu", dodao je ministar Mitrović.

Lučić je naglasio da su ovi projekti važni ne samo za razvoj Bijelog Polja već čitave države.

"Mi ćemo u narednom periodu gledati da ubrzamo te radove, jer znamo da je građevinska sezona na sjeveru vezana za ljeto i lijepo vrijeme, tako da ćemo gledati da što više uradimo ove, i da radove privedemo kraju sljedeće godine. I ski centar i Đalovića pećina, mislim da su ovo neki od najljepših projekata koje Crna Gora može da ima i koji će biti jedinstveni i koji će privući turiste iz cijelog svijeta. Đalovića pećina može raditi preko čitave godine, a ovo je pravi primjer kako prirodni potencijali mogu da se valorizuju. Nadam se da će i Vlada i Uprava nastaviti sa ovakvim projektima, kako bi turistima imali šta da ponudimo, od mora na primorju do planina na sjeveru", kazao je Lučić.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, zahvalio je ministru Mitroviću i Lučiću na posjeti.

"Tek kada se dođe ovdje, može se vidjeti koliki su potencijali Bijelog Polja i ovih projekata. Dobili smo obećanje da će se ovi radovi nastaviti i u narednom periodu, da će se ubrzati, kako bi što prije bili stavljeni u funkciju, kako bi se otvorila nova radna mjesta i privuklo što više turista iz čitavog svijeta.  Želja nam je da turistička ponuda sjevera bude konkurentna jugu, da bude objedinjena kako bi što više turista doveli i u Bijelo Polje i u Crnu Goru", kazao je Smolović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније