Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 05. 2021. 13:19 >> 13:18
1

DIREKTORICA "OKTOIHA"

Učenici žele ekskurziju i polumatursko veče

Učenici devetog razreda Osnovne škole (OŠ) Oktoih u Podgorici žele ekskurziju i polumatursko veče, kazala je direktorica te ustanove Mirjana Radulović, navodeći da nemaju odgovore od resornog ministarstva i Instituta za javno zdravlje gdje su uputili mejl za pomoć.

Ona je navela da OŠ “Oktoih” iz godine u godinu širi kapacitete za prijem novih učenika, a interesovanje za upis u prvi razred ove godine je premašilo sva očekivanja.

„Interesovanje je bolje i veće nego prethodnih godina, bićemo prinuđeni da upišemo deset odjeljenja prvaka što nikada do sada nije bio slučaj. Devet odjeljenja biće upisano u matičnoj školi i deseto u područnoj jedinici u Dajbabama“, kazala je Radulović agenciji Mediabiro.

Komentarišući neizvjesnost povodom organizacije polumaturske večeri zbog situacije sa koronavirusom, ona je rekla da učenici, predstavnici đačkog parlamenta, sa kojima imaju izvanrednu saradnju, dolaze u upravu škole sa pitanjima na koja im nijesu mogli dati obećavajući odgovor.

„Pitanja i zahtjevi su u vezi sa organizacijom polumaturske večeri za koju još ne znamo šta će se dešavati. Oni odlaze odavde, završavaju osmogodišnje školovanje a nemamo informaciju šta će biti sa njihovom polumaturom”, navela je Radulović.

Ona je kazala da su učenici tražili da se okupe u dvorištu škole.

“Nije ni do toga došlo, iako učenici ovdje na Zabjelu imaju tradiciju da se okupljaju i da proslave izlazak iz škole“, rekla je Radulović.

Navodi se da je, zbog cjelokupne situacije, održavanje polumatura i dalje pod znakom pitanja, a učenici su od uprave škole tražili i organizaciju ekskurzije.

„Učenici su pitali da li ćemo moći da im omogućimo organizovanje jednodnevne ili ekskurzije sa jednim noćenjem”, kazala je Radulović.

Međutim, kako je rekla, sve je to ostalo negdje sa strane u zapećku.

“Nemamo odgovore od resornog ministarstva i Instituta za javno zdravlje gdje smo uputili mejl da nam pomognu i da vidimo šta da uradimo da bismo ovoj djeci ipak malo obojili ovaj njihov učenički svijet. Za sada još čekamo, pa ćemo vidjeti šta će biti do kraja“, kazala je Radulović.

Ona je rekla da su postignuća učenika te škole, i pored pandemije koronavirusa, velika.

„Mi u školi smo zadovoljni sa svim što smo uradili i sa svim što su postigli naši učenici, a to su šest nagrada na državnom takmičenju, dvije iz engleskog, dvije iz matematike, jedna iz njemačkog i francuskog jezika”, kazala je Radulović.

Ona je dodala da su dobili i prvu nagradu na takmičenju "Pod starom maslinom" u Baru.

Ona je najavila i da će uskoro u školi organizovati i manifestaciju Dan najboljih, i da su se već pripremili za to kako će ga proslaviti.

Kada je riječ o organizaciji eksterne mature koja je bila u aprilu, Radulović smatra da su uradili sve što se od njih očekivalo.

„Imali smo pravila po kojima smo, kao i obično djecu testirali. Polagao se crnogorski jezik, matematika i izborni predmet, a to je u 90 odsto slučajeva engleski”, navela je Radulović.

Ona je kazala da su rezultati bili dobri, “djeci se na kraju i izašlo u susret jer je situacija bila takva kakva jeste.”

“Morali smo i malo da im progledamo kroz prste, tako da mislim da su zadovoljni i oni, kao i nastavnici. Nadam se da će sve doći na svoje i da ćemo sljedeće godine moći da nadoknadimo eventualne propuste i rupe u njihovom neznanju”, rekla je Radulović.

Ona je dodala da će djeca sve ono što nijesu naučila moći da nadoknade u daljem školovanju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније