Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina ]

28. 02. 2021. 12:25 >> 12:30
2

MUGOŠA

"Nijesmo predložili Ičević za predstavnika komore"

Ljekarska komora nije predložila Anu Ičević za njenog predstavnika u Upravnom odboru Fonda za zdravstveno osiguranje, kazao je predsjednik Komore Aleksandar Mugoša, i poručio da će tražiti da Vlada poništi ili promijeni tu odluku.

On je, kako je saopšteno iz Ljekarske komore, rekao da je iz medija saznao da je Vlada za članicu Upravnog odbora Fonda, na prijedlog Komore, imenovala Ičević.

“U ime Ljekarske komore želim da saopštim da jednostavno nije bilo moguće imenovati Ičević za predstavnicu Ljekarske komore u Upravnom odboru Fonda, iz prostog razloga što je Ljekarska komora nije predložila da bude njen predstavnik”, kazao je Mugoša.

On je rekao da im se niko nije obratio, niti kontaktirao tim povodom.

“Prema Statutu Ljekarske komore, član 24 stav 1 tačka 3 “Izvršni odbor Ljekarske komore određuje predstavnike Komore u drugim organizacijama i organima””, naveo je Mugoša.

Prema njegovim riječima, u ovom slučaju se to jednostavno nije dogodilo.

“Izvršni odbor nije dao svoj prijedlog, nijesmo ni obaviješteni da trebamo predložiti nekoga. Nemam ništa protiv da koleginica Ičević bude članica Upravnog odbora, ali se mora znati da ona nije prijedlog Ljekarske komore. Iskreno, ne mogu da razumijem koji su razlozi ovakvog postupanja”, kazao je Mugoša.

On je rekao da će se, zbog obaveze koju mu nameće Statut, obratiti kabinetu Premijera i tražiti da Vlada poništi ili bar promijeni svoju odluku.

Mugoša zahtijeva da ministarka zdravlja obrazloži crnogorskim ljekarima razloge svog ponašanja u ovom slučaju, "ako je istinita informacija da je odluka Vlade donesena na njen prijedlog".

"Odnosno, ako je Zakon o zdravstvenom osiguranju dao mogućnost i pravo crnogorskim ljekarima da imaju svog predstavnika u Upravnom odboru Fonda iz kog razloga nam je to pravo uskratila”, zaključio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније