Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

07. 04. 2020. 10:50 >> 10:47

KONKURS GA

Nagrade za priče o zapošljavanju Roma

Novinari televizije Nova M i lista Dan Ivana Popović i Milan Sekulović, nagrađeni su na konkursu za najbolju istraživačku priču u oblasti zapošljavanja Roma i Egipćana, a koji je objavila Građanska alijansa zajedno sa NVO Mladi Romi u decembru 2019. godine.

U susret sjutrašnjem Međunarodnom danu Roma, konkurs je bio namijenjen svim novinarima i novinarkama koji rade u Crnoj Gori, a teme koje su uzete u razmatranje i koje se odnose na zapošljavanje Roma i Egipćana su: poštovanja radnih prava u komunalnim preduzećima, poštovanje prava sakupljača sekundarnih sirovina, zapošljavanje romskih medijatora u obrazovanju, zdravstvu i slično.

“Nakon dobijenih prijava i ocjene Komisije za vrednovanje, odlučeno je da dva kandidata/novinara podijele prvu nagradu: Ivana Popović, novinarka TV Nova M za prilog „Diskriminacija Roma“, objavljen 23.02.2020. godine i Milan Sekulović, novinar dnevnih novina DAN za priču “Za pet godina zaposlili dvoje Roma”, objavljen 10.02.2020. godine”, navodi se u saopštenju GA.

S obzirom na to da su dva novinara podijelila prvu nagradu, tako će se i nagradni fond podijeliti između njih.

“Čestitamo dobitnicima nagrade koji su svojim učešćem na konkursu doprinijeli rasvjetljavanju uslova zapošljavanja Roma u Crnoj Gori, a time i poboljšanju njihove pozicije u crnogorskom društvu. Takođe, zahvaljujemo se svim novinarima što su pokazali interesovanje i učestvovali na konkursu i želimo im puno uspjeha u daljem profesionalnom radu”, saopštili su iz Građanske alijanse.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније