Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 11. 2018. 12:03   >>  11:38 1

BIJELO POLJE

Jeleni Đaković plaketa Rotari kluba

U cilju jačanjanja programskih sadržaja, Rotari klub Bijelo Polje, istovremeno slijedeći jedan od najvažnijih proklamovanih ciljeva svakog rotari kluba koji se ogleda u podsticanju visokih etičkih standarda u svim profesijama putem služenja u ličnom poslu, profesiji i u zajednici, je u godini jubileja, a to je deset godina rada, ustanovio priznanje koje će se svake godine dodjeljivati za izuzetne rezultate postignute u profesiji.

Prva Plaketa za profesionalnu izvrsnost za 2018. godinu, nakon što je ispoštovana ranije utvrđena procedura za izbor, pripala je Jeleni Đaković, profesorici klavira i horskog pjevanja.

Jelena Đaković je rođena 5. maja 1979. godine u Nišu, gdje je završila Fakultet umjetnosti, odsjek za muzičku umjetnost.

Plaketu ovogodišnjem laureatu, na zajedničkom sastanku sa RC Bar, predali su predsjednik Komisije za dodjelu plakete Abaz Dizdarević i predsjednik RC Bijelo Polje Željko Madžgalj.

"Sudbina je htjela da joj prvi posao bude u Bijelom Polju, gdje je radni odnos zasnovala 2001. godine u školi za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju, gdje i danas radi kao profesorica klavira i horskog pjevanja. U osnovnoj školi "Pavle Žižić" u Njegnjevu bila je angažovana kao honorarni profesor za pripremu hora za opštinsko takmičenje u Bijelom Polju. Upravo će sa horom osnovne škole "Pavle Žižić" u Njegnjevu i osvojiti svoju prvu nagradu 2001 godine.Bilo je to treće mjesto na opštinskom takmičenju horova u Bijelom Polju.Takođe, jedan dio radnog vijeka provela je i u Gusinju gdje je u saradnji sa profesorom Senadom Gačevićem organizovala muzičke radionice za djecu i radila kao i profesorica muzičke kulture u osnovnoj školi '' Džafer Nikočević" od 2007. do 2009. godine", naveo je predsjednik komisije za dodjelu nagrade, Abaz Dizdarević.

Dizdarević je podsjetio je da Đaković pored angažmana u prosvjeti dala značajan doprinos i edukaciji i aktiviranju populacije svih uzrasta da se bave muzikom. Naročito je to vidljivo u Gradskom horu u kojem nastupaju Bjelopoljci svih uzrasta, a koji na najbolji način prezentuju Bijelo Polje u zemlji i inostranstvu.

"Bilo da su u pitanju solo nastupi, nastupi njenih učenika i učenica, ili gradski hor, profesorica Đaković je u svakoj od ovih oblasti postigla zapažene rezultate o kojima najbolje govore osvojene nagrade. Profesorica Đaković je ove nagrade osvojila kao mentor učenicima škole u kojoj radi i kao dirigent dječijeg hora", kazao je Dizdarević.

Đaković je na državnim takmičenjima dobila preko trideset nagrada i pohvala.

"Nagrada za profesionalnu izvrsnost mi znači puno jer je ona potvrda mom radu a istovremeno i ohrabrenje koje dolazi od dokazanih profesionalca, potvrđenih u svojim profesijama, koji su nagradom pokazali da vrednuju i vjerujuju u ono što radim", kazala je Đaković, ističući da će svečanost upriličena njenom dosadašnjem profesionalnom angažamanu biti jak podstrek za njen budući rad.

U radnom djelu sastanka, inž. Dejan Zejak održao je predavanje na temu: “Razvoj malinarstva na sjeveru Crne Gore”.

Dogovoren je i zajednički sastanak RC Bijelo Polje i RC Bar u Baru.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније