Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vukoman Kljajević, RCG

28. 12. 2021. 12:06   >>  12:08

AKCIJA ROTARI KLUBA

Prvacima iz pet opština novogodišnji paketići

Rotari klub Bijelo Polje podijelio je ovih dana 500 novogodišnjih paketića učenicima prvih razreda osnovnih škola, te djeci sa posebnim potrebama u Bijelom Polju, Mojkovcu, Kolašinu, Plavu i Gusinju.

Predsjednik kluba Damir Stanić podsjetio je da Rotari klub Bijelo Polje više od deceniju i po obezbjeđuje poklon "Shoebox" paketiće iz Distrikta D1110 (Južna Engleska-Souhtempton).

"Potrudili smo se da novogodišnje paketiće obezbijedimo i podijelimo djeci u ruralnim područjima, kojih je, nažalost, iz godine u godinu sve manje, kao i njihovim vršnjacima u gradskim školama. Kao svih prethodnih godina paketići su nešto drugačiji od onih koje viđamo u marketima, u njima se umjesto slatiša nalaze razna školska pomagala, igračke, sredstava za higijenu i drugi korisni predmeti koje su njihovi vršnjaci sakupljali, pakovali i poslali sa ispisanim čestitkama. Podijelili smo zajedničku radost, tokom svečane predaje paketića, sa brojnim mališanima i jednako se osjećali srećno", istako je Stanić.

Prema njegovim riječima, klub na čijem je čelu godinama unazada realizuje brojne humanitarne akcije u cilju poboljšanja života u lokalnim zajednicama.

"Uprkos koroni i u godini koju ispraćamo obavili smo pripremne radove na realizaciji projekta "Underground party" koji ima za cilj bolju afirmaciju Novakovićeve pećine u Vraneškoj dolini, te uređenje pristupnih staza i prostora za odmor, te postavljanje info-tabli od skretanja sa regionalnog puta do same pećine. Dobro je da da smo održali tradiciju, koja je prethodne godine bila dovedena u pitanje, zbog pandemije korana virusa, koja se odnosi na podjelu novogodišnjih paketića", naglasio je Stanić.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније