Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

07. 09. 2018. 08:30 >> 08:21

"KO SE BOJI PRAVOPISA"

Obilježavaju Međunarodni dan pismenosti

Međunarodni dan pismenosti biće obilježen danas radionicom pod nazivom "Ko se boji prvopisa".

Radionicu će organizovati Narodna biblioteka Budve, a cilj je da se Dan pismenosti obilježi učešćem učenika budući da se, kako su kazali, osnove pismenosti stiču najviše kroz programe osnovnih škola.

"Na radionici sa učenicima od 6. do 9. razreda koja će se organizovati u čitaoničkom prostoru biblioteke na prikladan i zanimljiv način će se realizovati osmišljeni kviz znanja iz oblasti pravopisa", objasnili su iz biblioteke.

Radionicu će voditi profesorice osnovnih škola, Sanja Vojinović i Milena Radović Savić.

UNESCO je 1965. godine proglasio 8. septembar Međunarodnim danom pismenosti.

"Taj praznik prvi put je obilježen 1966, a njegov cilj je istaći važnost pismenosti za pojedince, zajednice i društva", kaže se u saopštenju.

Navodi se da UNESCO svake godine na taj dan podsjeća međunarodnu zajednicu na status pismenosti i obrazovanje odraslih na globalnom nivou, dok se proslave održavaju širom svijeta.

"Pismenost je jedno od ljudskih prava, implicitno sadržano u pravu na obrazovanje. Ono je prepoznato kao pravo u nizu međunarodnih konvencija i uključeno u tekstove ključnih međunarodnih deklaracija“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније