Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ M.L.B. ]

21. 05. 2022. 15:20 >> 15:20
1

UDRUŽENJE KRSTAŠ

U Lovćencu svečano obilježen Dan nezavisnosti CG

Svečanim programom u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu sinoć je obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore u organizaciji udruženja „Krstaš” i Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija”.

U galeriji je postavljena izložba slikara Huana Vladimira Martinovića iz Buenos Ajresa čiji radovi su inspirisani crnogorskim temama, a nakon himne Crne Gore publika je imala priliku da čuje najuspješnije takmičare sa šeste Pokrajinske smotre recitatora na crnogorskom jeziku učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine.

U glavnom dijelu programa premijerno je prikazana dječija pozorišna predstava „Putovanje kroz Crnu Goru”.

Po tekstu i u režiji Mirjane Stevović igrali su polaznici dopunske škole crnogorskog jezika i kulture „Crna Gora moja postojbina”. Kroz predstavu je na kreativan, zanimljiv i edukativan način predstavljeno šta su djeca proteklih četiri mjeseca naučila o crnogorskom jeziku i književnosti, istoriji, geografiji i kulturnoj baštini Crne Gore.

“Iz kulturnog centra koji predstavlja nukleus očuvanja crnogorskog identiteta u Srbiji, crnogorska zajednica je svojoj postojbini poslala snažnu poruku ljubavi i odanosti. Građanima Crne Gore i crnogorskim iseljenicima širom svijeta Dan nezavisnosti je čestitan uz najljepše želje za uspjeh na ličnom i profesionalnom planu. Čestitke su upućene i državnim institucijama i rukovodstvu Crne Gore sa nadom da će ne samo retorički već i konkretno uspostaviti saradnju sa patriotskom emigracijom širom svijeta i da će našu Crnu Goru čvrsto držati na kursu euroatlanskih integracija, antifašizma, multikulturalnosti, sekularizma i savremenog građanskog društva. Da je vječna Crna Gora!”, poručuju iz udruženja “Krstaš”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније