Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

S.T.

10. 09. 2024. 15:40 >> 15:40
1

mojkovac

Popis poljoprivrede neće uticati na povećanje poreza poljoprivrednicima

U Mojkovcu je danas održan panel na kojem je predstavljen popis poljoprivrede za 2024. godinu. Ispred Uprave za statistiku Crne Gore, metodologiju i zakonski okvir prezentovala je Nataša Vojinović, pomoćnica direktora za sektor statistike poljoprivrede, ribarstva, poslovnih statistika, životne sredine i šumarstva. Panelu je prisustvovala i predsjednica popisne komisije Slađana Raković, kao i član komisije ispred Opštine Mojkovac Ivan Medojević.

Tokom panela, Vojinović je prisutne upoznala s metodološkim okvirom, ciljevima popisa, rokom trajanja od dva mjeseca, te brojem popisivača i instruktora. U svom izlaganju, Vojinović je apelovala na poljoprivrednike da daju što tačnije podatke o svom gazdinstvu. Posebno je naglasila da podaci izneseni u popisu neće uticati na povećanje poreza poljoprivrednicima, već će biti iskorišćeni za što tačnije utvrđivanje stanja poljoprivrede u Crnoj Gori i za podsticaj poljoprivredne proizvodnje.

Na kraju se ispred Službe za poljoprivredu, vodoprivredu i ruralni razvoj obratio diplomirani inženjer poljoprivrede Ivan Medojević, istakavši da je najvažnije da poljoprivrednici iznesu što tačnije podatke, jer im to omogućava poboljšanje mjera koje se pružaju poljoprivrednicima, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. Ovaj panel se održava i u drugim opštinama Crne Gore. Popis će trajati od 1.10. do 1.12. 2024. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније