Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ M.V. ]

30. 11. 2023. 21:22 >> 21:24

GA U ROŽAJAMA

Mogućnost za proširenje Mreže ženskih klubova

Predstavnici Građanske alijanse u susret Međunarodnom danu ljudskih prava organizovali su u utorak sastanak sa članicama Ženskog kluba Skupštine opštine Rožaje, posvećen jačanju kapaciteta kluba i promociji saradnje između lokalnih odborničkih klubova kako bi se postigao širi društveni uticaj i unaprijedile prilike i mogućnosti za žene. 

Kako se navodi, cilj sastanka bio je stvaranje konkretnih planova za osnaživanje ženskih odborničkih klubova u lokalnoj zajednici i podsticanje njihove saradnje putem formiranja mreže. Odbornicama su prezentovane i konkretne aktivnosti koje će biti sprovedene kroz predstojeći projekat Građanske alijanse “Platforma umrežavanja za ostvarivanje rodne ravnopravnosti” podržan od ambasade SAD u Crnoj Gori.

“Pored toga što su podijelile svoje uspjehe i iskustva u dosadašnjem radu, odbornice su izrazile želju za jačom saradnjom i aktivnim učešćem u projektima posvećenim ljudskim pravima, te očekujemo bliskiju saradnju i u tom segmentu. Veoma je važno njihovo prepoznavanje važnih pitanja koja je potrebno riješiti u pogledu rodne ravnopravnosti u njihovom gradu, te na koje sve načine mogu učestvovati u podizanju kapaciteta mladih žena u Rožajama. Tako je dogovoreno da rožajske odbornice u okviru svoje mjesne zajednice održe sastanke sa ženama o temama koje su aktuelne za njih u cilju podizanja svijesti, ali i njihovih kapaciteta. Na sastanku će im biti predstavljeno da im se mogu obezbijediti prekvalifikacije, ali i različiti vidovi edukacija kroz obrazovne radioice o javnim nastupima, kreiranju politika i slično”, navodi se u saopštenju.

Posebno ističu odlučnost odbornica da pridruže svoj klub Mreži ženskih klubova u skupštinama opština Crne Gore.

"To nam otvara mogućnost za proširenje Mreže ženskih klubova, s nadom da će se ova inicijativa nastaviti i u drugim opštinama. Raduje nas dogovor da će se odbornice iz Rožaja pridružiti koleginicama iz Bijelog Polja, Ulcinja i Nikšića, koje su već potpisale Platformu o saradnji, postavši dio uspješno uspostavljene Mreže ženskih klubova. Građanska alijansa ostaje posvećena podršci ovakvim inicijativama, te vjeruje u dalji rast i razvoj zajednice posvećene promociji i zaštiti ljudskih prava”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније