Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

26. 07. 2023. 10:20 >> 17:20
1

LUKŠIĆ ZA PORTAL

Ne izlaziti na otvoreno more, veliki rizik

Situacija na moru danas je mnogo složenija zbog pojačanog vjetra, a preporuka kupačima i vlasnicima plovnih objekata je da danas ne izlaze na otvoreno more i u vodu jer postoji veliki rizik. To je za Portal RTCG saopštio Žarko Lukšić, načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL).

Lukšić je kazao da su danas na Velikoj plaži ogromni talasi i vjetar zapadnog smjera, te da se očekuje jak zapadni i sjeverni vjetar tokom noći.

"UPSUL je spremna da reaguje i svi kapaciteti su u pripravnosti", poručio je on.

Građanima i turistima je, ističe Lukšić, za sve informacije dostupan broj Pomorsko-operativnog centra 129.

Veliki talasi u Ulcinju

Talasi na ulcinjskoj rivijeri su veliki, a na velikoj skeli koja je još u izgradnji mogu se vidjeti šljunak i veći komadi betona.

Talasi su stigli i do objekta graničnog prelaza pomorskog međunarodnog putničkog saobraćaja, a pod udarom talasa su i automobili parkirani na skeli.

Ribari su bili prinuđeni da svoje čamce izvuku iz vode da ne bi došlo do oštećenja, dok se spasioci bore sa kupačima, koji uprkos upozorenju i crvene zastavice, ulaze u vodu.

Na crnogorskom primorju juče su život izgubile dvije osobe - crnogorski državljanin P.M. kod Plavih horizonata i ruski državljanin kod plaže Perazića do.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније