Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

05. 09. 2024. 20:03 >> 20:24

AKCIJA UPSUL-A

Spašeno pet osoba koje su ispale iz čamca kod Sutomora

Pet osoba, među kojima je bilo i dijete, ispalo je iz čamca kod rta Ratac u okolini Sutomora, a spasila ih je ekipa Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, saopštio nam je pomoćnik direktora UPSUL-a Žarko Lukšić.

Život osoba koje su ispale iz čamca bio je ugrožen, ali je ekipa brzo reagovala.

"Odmah po dobijanju informacija da je pet osoba ispalo iz čamca, UPSUL je na lice mjesta uputio svoju posadu sa spasilačkim čamcem SAR-5 iz Bara, jer je čamac kružio oko njih i prijetio da ugrozi njihove živote. Takođe, u isto vrijeme isplovio je sa privatnim plovilom i naš kolega Nikola Bošković, koji nije bio na dužnosti, ali je pokazao hrabrost i vještinu i uspio da obuzda čamac, koji je prijetio da ozbiljno povrijedi posadu koja je bila zarobljena u moru", saopšteno je iz Uprave.

Akcija je trajala gotovo pola sata i bila je jedna od najzahtjevnijih ove godine.

"S obzirom da je septembar mjesec veoma aktraktivan za aktivnosti na moru, apelujemo na oprez prilikom korištenja plovnih sredstava, a posebno skrećemo pažnju na najavljenu promjenu vremenskih koja slijedi u narednih nekoliko dana. Podsjećamo da ovakve ili slične rizične situacije na moru građani i turisti mogu prijaviti direktno na broj 129 ili putem mobilne aplikacija Safesea.me", navode iz UPSUL.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније