Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Milica Sekulić, TVCG

30. 07. 2022. 07:25   >>  07:22 3

UNIŠTENI USJEVI

Petnjica: Opštini stiglo više od 50 zahtjeva za pomoć

Petnjičkim ratarima, prethodnog vikenda, grad je uništio usjeve. Jaka kiša i vjetar nanijeli su štetu i seoskim putevima, a Opštini je stiglo više od 50 zahtjeva za pomoć. U Petnjici se nadaju da će im Vlada i resorno ministarstvo pomoći.

Nevrijeme koje je u nedjelju zadesilo nekoliko sjevernih opšina nije zaobišlo ni Petnjicu. Najviše štete grad, kiša i vjetar nanijeli su poljoprivrednim proizvođačima tog kraja čije su oranice ospustošene.

Adrović je ove godine posijao preko 20.000 sadnica. Za nekoliko minuta priroda je pokazala nadmoć i uništila njegov višemjesečni trud. Šteta je, kaže, nemjerljiva, pa očekuje pomoć od nadležnih institucija.

U Petnjici kažu ne pamte takvo nevrijeme. Gradonosni oblaci zahvatili su teritoriju cijele opštine, pa je šteta ogromna. Do danas je na adresu lokalne samouprave stiglo više od 50 zahtjeva za pomoć.

Nisu samo usjevi unisteni. Nevrijeme je oštetilo i seoske puteve koje je Opština tokom prethodne godine nasipala.

Narednih dana u Opštini će imati jasniju sliku kolika će biti ukupna šteta, ali i kako pomoći petnjičkim ratarima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније