Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

O.Z.

02. 07. 2022. 13:19 >> 13:36

"ČIKER" MARATON

Ljepote nikšićke opštine doživjeli na dvotočkašima

Nikšić je i ove godine domaćin 10. biciklističkog "Čiker" maratona. Biciklistima koji su krenuli iz Kraljeva svakodnevno se pridružuju i ljubitelji dvotočkaša iz Crne Gore, kako bi 5. jula uspješno završili vožnju. U Turističkoj organizaciji Nikšić kažu da je maraton odlična prilika za promociju prirodnih ljepota grada pod Trebjesom, kao i Crne Gore.

Prirodne ljepote opštine Nikšić dovoljan su razlog da i ove godine učesnici biciklističkog Čiker maratona posjete grad pod Trebjesom. Neumorni od vožnje koju su počeli iz Kraljeva bicilisti kažu da su oduševljeni Crnom Gorom. Emira Miličević, iz Beograda, osmi put učestvuje u maratonu. Ističe da je grad pod Trebjesom kao i ranijih godina opravdao očekivanja i otkrio nove vrijednosti.

"Predivno je. Obožavam Crnu Goru. Obožavam ljude koje ovdje žive. To je jedan fantastičan spoj priroda, ljudi. Mi svi kada se okupimo ovdje okupimo napravimo fenomenalnu energiju. Pozivam sve koji su raspoloženi, makar jednu dionicu, da budu sa nama da osjete tu energiju", poručuje Emira.

Biciklistima se u vožnji svakodnevno pridružuju ljubitelji biciklizma iz Crne Gore. Luka iz Nikšića od Kolašina okreće pedale i, kaže, tako će do kraja maratona, dok gostima, uz put, prirodne ljepote Nikšićkog polja otkriva promoterka biciklizma i zdravih stilova života Ana Petrović Njegoš.

"Oni obiđu najlepše krajeve koji krase Crnu Goru. To je ne samo biciklizam, nego izuzetan vid turizma", napominje Petrović Njegoš.

Dobrodošlicom u Nikšiću zadovoljni su i organizatori. Radoslav Golubović ističe da je cilj maratona promocija bicilizma kao načina života, ali i turističkih potencijala opština kroz koje prolaze.

"Nikšić sa svojom okolinom je idealno mjesto za bavljenje ovim sportom. Koliko god da prolazimo kroz Crnu Goru Nikšić nam je nekako na putu. Sa druge strane imamo izuzetnu saradnju sa TO Nikšić", naglašava Golubović.

Nastavak saradnje, očekuje direktor TO Nikšić Mitar Barać, što je od važnosti za grad pod Trebjesom.

"Ovo je jedna od manifestacija koju moramo da iskoristimo da promovišemo naš grad. Stodvadeset ljudi iz gotovo čitavog regiona čak i iz zemalja zapane Evrope, tako da sjajna prilika. Mislim da smo je iskoristili na pravi način", zaključuje Barać.

Prvi put biciklisti su se iz Nikšića uputili ka Trebinju, odakle nastavljaju za Herceg Novi gdje će se ovogodišnji deseti jubilarni "Čiker" maraton i završiti.

Mira Rovčanin, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније