Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

02. 07. 2022. 07:15 >> 06:48

VLADA OBJAVILA

Policija čuva šest zaštićenih svjedoka u predmetima Specijalnog tužilaštva

Prema podacima Uprave policije od 1.aprila do 31.maja 2022. godine shodno nadležnostima koje su definisane Zakonom o zaštiti svjedoka sprovođene su mjere zaštite u šest programa zaštite svjedoka, prema šestoro lica, u predmetima koji su u nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva. To se navodi u prilogu Vlade Crne Gore za izvještaj Evropske komisije. Vlada je na  sjednici juče usvojila Drugi prilog izvještaju Evropske komisije (EK) o Crnoj Gori za ovu godinu.  Prilog Izvještaju se u skladu sa utvrđenom praksom priprema i dostavlja dva puta godišnje čime se formalno informiše Evropska komisija o ukupnim aktivnostima koje se realizuje u okviru procesa pristupanja.

"Na zahtjev predstavnika Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (ICC), a u skladu s Operativnim sporazumom o zaštiti svjedoka, kao i dva potpisana operativna Sporazuma o zaštiti svjedoka, službenici odsjeka su sprovodili mjere zaštite i podrške prema devetoro lica u dva konkretna predmeta koji su u nadležnosti ICC-a u Hagu", piše u tekstu priloga. 

Prema podacima SDT-a, od kraja marta do početka juna ove godine u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala donijete su naredbe o sprovođenju istrage u tri predmeta protiv 16 fizičkih i pet pravnih lica, a podignute su optužnice u tri predmeta protiv 13 fizičkih lica.

"U istom periodu, donijete su naredbe za pokretanje finansijske istrage u tri predmeta protiv 31 fizičkog i četiri pravna lica. Zaključena su tri sporazuma o priznanju krivice s fizičkim licima, koji čekaju odluku suda. Prema podacima SDT-a, u istom periodu, kada je u pitanju krivično djelo Teško ubistvo na organizovani način, nije bilo naredbi o sprovođenju istrage ni finansijskih istraga, a podignute su tri optužnice protiv deset lica", piše u prilogu Vlade Crne Gore. 

Takođe, po podacima SDT-a, u istom periodu u oblasti borbe protiv krijumčarenja cigareta, u jednom predmetu donijeta je naredba o sprovođenju istrage protiv petoro fizičkih lica, dok u izvještajnom periodu nije bilo optužnica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније