Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

03. 07. 2024. 18:00 >> 18:05

IZBOR PORTALA

Vijesti 6 u 6: Šolc: Crna Gora napredovala, Spajić: Odluke donosimo samostalno

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vijesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 1. jul.

Šolc: Crna Gora ostvarila veliki napredak

Crna Gora u posljednje vrijeme ostvarila je veliki napredak na putu ka članstvu u EU, poručio je njemački kancelar Olaf Šolc. Na zajedničkoj pres konferenciji sa poljskim premijerom Donaldom Tuskom u Varšavi, Šolc je istakao da je put pomirenja doveo te zemlje do zajedničke, ujedinjene Evrope.

"Odluke donosimo samostalno, poštujući prošlost okrenuti budućnosti"

Sve odluke, pa i one za Srebrenicu, Jasenovac, Mathauzen i Dahau - donosimo kao nezavisna zemlja koja je principijelno odlučivala i odlučivaće na ovakve teme iz prošlosti, kazao je premijer Milojko Spajić na društvenoj mreži X.

"Nisam inicirao rezoluciju o Jasenovcu, Mandića nijednom nisam pozvao"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da nije inicirao da crnogorski parlament usvoji Rezoluciju o Jasenovcu.

"Da je upozorenje ozbiljno shvaćeno ne bi bilo tragedije"

Da se juče ispoštovalo upozorenje na nevrijeme, vjerovatno ne bi bilo tragično stradalih na radnom mjestu, ocijenila je za Radio Crne Gore Sandra Obradović iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG).

Policija uhapsila dvije osobe zbog otmice

 Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica uhapsili su N.Š. (27) i N.R. (27), koji su osumnjičeni za otmicu, saopštili su iz Uprave policije.

 

Pobjeda Crne Gore stigla, nažalost ne i bolja igra

Košarkaši Crne Gore stigli su do pobjede u Rigi, pobjedom nad Kamerunom 70:66 , ali izostalo je da vidimo dobru igru naših momaka u meču gdje su važili za apsolutnog favorita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније