Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

U toku

Sanjin Vešović [ Radio Crne Gore ]

27. 07. 2024. 07:16 >> 08:38
1
Čitaj mi:

UOČI IZBORA U PODGORICI

Šušić: Odbornici bliski Milatoviću već odabrali partnere

Nova srpska demokratija na predstojećim izborima u Glavnom gradu mogla bi nastupiti u okviru koalicije “Za budućnost Podgorice”, kazao je Radiju Crne Gore šef odborničkog kluba te partije Mitar Šušić.

U Građanskom pokretu URA ne znaju da li će ići u koaliciju, ali su izričiti da će aktuelnog zamjenika gradonačelnice Luku Rakčevića predložiti za nosioca liste.

U Evropskom savezu, u kom su SD, SDP i Liberalna partija, očekuju da budu okosnica buduće vlasti.

“Evropa sad” će o nastupu na izborima odlučivati kada se predsjednik stranke Milojko Spajić vrati iz Pariza.

Kako je kazao šef odborničkog kluba NSD-a Mitar Šušić, još je rano govoriti o tome kako će Nova srpska demokratija nastupiti na predstojećim izborima u Glavnom gradu.

"Koalicija “Za budućnost Podgorice” može da bude pravo rješenje i za ovaj izborni ciklus. Rezultat rada koalicije i u ovom mandatu je bio takav da opravdava takav nastup i na sljedećim izborima. Da li postoji prostor za neku još širu koaliciju, o tome još uvijek nije bilo riječi", rekao je Šušić.

Kada je riječ o eventualnoj saradnji sa Pokretom za Podgoricu, koji je, kako se navodi, blizak aktuelnom šefu države, Šušić kaže da su oni glasanjem za skraćenje mandata Skupštine već odabrali svog partnera. 

"Mislim da je Jakov Milatović već izabrao stranu i da su njegovi odbornici glasanjem na sjednici Skupštine jasno poručili sa kim žele koaliciju i sa kim oni faktički već i jesu u koaliciji", kazao je Šušić.

Ni u GP URA za sada ne znaju da li će ići u koaliciju, ali jedno je jasno - za nosioca liste predložiće Luku Rakčevića.

Odbornica Milena Vuković tvrdi da ne postoji čovjek koji bi bolje vodio Podgoricu od Rakčevića. 

Komentarišući navode “Evrope sad” i partija nekadašnjeg DF-a da će URA da pravi savez sa DPS-om, Vuković tvrdi da je to manipulacija kojom su se služili odbornici Pokreta Evropa sad i bivšeg Demokratskog fronta.

"Ono što je suština jeste da smo mi podržali skraćenje mandata. Zato što smo došli u situaciju da ne postoji više parlamentarna većina", kazala je ona. 

Miloš Mašković iz “Evropskog saveza”, u kojem su SD, SDP i LP, navodi za Radio CG da će taj politički subjekat nastupiti u saradnji sa nestranačkim ličnostima.

Očekuje da će sačinjavati okosnicu buduće vlasti. Stranački organi Evrope sada do sada ništa nije su odlučivali o nastupu na izborima.

Kako je kazao šef podgoričkog odbora Pokreta Evropa sad Saša Mujović o tome će se dogovarati kada se lider partije i premijer Milojko Spajić je vrati iz Pariza.

U DPS-u nisu se odazvali na pozive redakcije Radija Crne Gore. 

Portparol te stranke Miloš Nikolić je ranije na društvenim mrežama napisao da se Pokret Evropa sad plaši izbora i želi da prikrije, kako tvrdi, strmoglavi pad rejtinga.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се