Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

08. 06. 2024. 08:23 >> 12:00
Čitaj mi:

NAKON MEČA SA RUDOM

Zverev: Da biste osvojili Gren slem morate proći kroz poteškoće

Njemački teniser Aleksander Zverev zadovoljan je prolaskom u finale Rolan Garosa, poslije još jednog preokreta, ovoga puta protiv Kaspera Ruda.

Zverev je izgubio prvi set sa 6:2, ali je u nastavku stigao do preokreta, uz podatak da je Norvežanin imao problema sa stomakom.

Sašin rival u finalu biće Karlos Alkaras, koji je poslije pet setova izbacio Janika Sinera.

"U finalu Grend slema nema lakih mečeva, niti lakih protivnika. Ako ste u finalu Rolan Garosa, zaslužujete da budete tu. To važi i za njega. Odigrao je fantastičan meč. Igrao je fantastično na turniru, generalno. Očekujem dosta težak meč", rekao je Zverev.

Njemac je tokom turnira morao da preokreće protiv Talona Grikspora i Holgera Runea.

"Da biste otišli daleko i osvojili Grend slem morate proći kroz poteškoće sa mnogo uspona i padova. Nećete osvojiti Grend slem pobjeđivanjem u tri seta svaki meč. Neki igrači to rade, kao što je Rodžer radio, Rafa nekoliko puta, ali znate, normalno je proći kroz neke bitke na Grend slemu. Moraš da se vratiš u teškim mečevima u pet setova. Da se vratiš u teškim trenucima. Srećan sam zbog ovakvog puta koji sam imao. Srećan sam što sam u Grend slem finalu i što sam sebi pružio šansu za pobjedu u nedjelju".

Zverev je prošao kroz razne poteškoće.

"Nije samo ove nedjelje. To traje posljednjih nekoliko godina. To je tako jednostavno. Od finala US opena gdje sam bio na dva poena od titule, do invalidskih kolica ovdje prije dvije godine. Sve je to moj put. Samo želim da igram najbolji tenis i dam sebi šansu. Ako uradim to i podignem trofej, to će mi značiti mnogo. Ili se vratiš jači, gladniji, sa željom da pobjeđuješ još više. Ta 2021. je bila moja najbolja godina na Turu. Nisam osvojio Grend slem, ali osjećao sam da imam šanse, osvojio sam olimpijsko zlato, više titula od bilo koga na Turu te godine. Ili nekako ulaziš u sebe. Mentalno padaš. Srećan sam što sam bio osoba koja je krenula prvim putem. Evo me. Želim sebi da pružim najbolju šansu. Vidjećemo kako će ići u nedjelju".

Očekuje težak meč protiv Karlosa Alkarasa u finalu.

"Imali smo ozbiljnih bitaka u prošlosti. Ja sam igrač protiv kog je on igrao najviše puta u karijeri vjerovatno, zar ne? Isto sa Sinerom? Mislim da će biti težak meč. To je Grend slem finale. Ako ste u finalu Grend slema, zaslužujete da budete tamo. To važi za obojicu. Mislim da obojica očekujemo tešku bitku", zaključio je Saša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније