Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Milan Jovanović

07. 09. 2024. 11:46 >> 12:18

poi

Rajković šestoplasirana u Parizu

Crnogorska paraatletičarka Maja Rajković kao šestoplasirana završila je takmičenje u bacanju koplja na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Ona je danas u kategoriji F54 (bacanja iz specijalizovane stolice), u debiju na najvećoj svjetskoj sceni, nastup završila sa rezultatom 12,63 metra.

Najbolji hitac bacila je u posljednjoj, šestoj seriji. U ostalim serijama koplje je letjelo 12,26, 12,32, 11,98 i 12,51 metar.

Pred gotovo prepunim tribinama Stadiona Francuska pobijedila je Nurkon Kurbanova iz Uzbekistana, sa novim svjetskim rekordom 21,12 metara.

Ona je zvanična i dvostruka uzastopna svjetska šampionka i srebrna u Tokiju.

Srebrna je bila Flora Ugvunva iz Nigerije, zlatna iz Tokija i Rio de Žaneira sa rezultatom 19,26 metara. Pobjedničko postolje kompletirala je Elham Salehi iz Irana sa sa 16,24 metra.

Rajković je zaključila nastup crnogorskih sportista na Igrama u Parizu.

Najznačajniji rezultat ostvario je stonoteniser Filip Radović, koji je osvojio bronzanu medalju. U osmini finala zaustavljen je Luka Bakić, dok je strijelac Milan Đinović bio 26. u kvalifikacijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније