Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Milan Jovanović

06. 09. 2024. 10:18 >> 10:32
Čitaj mi:

POI u Parizu

Rajković: Borac sam, očekujem svoj najbolji rezultat

Pred kraj Paraolimpijskih igara u Parizu ostao je nastup naše posljednje predstavnice. U nedjelju je svečana ceremonija zatvaranja, dan ranije nadmetaće se atletičarka Maja Rajković, koja će se sa još pet rivalki takmičiti u bacanju koplja iz specijalizovane stolice u kategoriji F54.

Rajković će na čuvenom stadionu „Francuska“ u Sen Deniju pokušati da popravi lični rekord.

„Paraolimpijske igre su san svakog sportiste, a ja sam svoj ostvarila. Prije svega, borac sam. Svjesna sam izuzetne konurencije. Sve što vrijedi u bacanju koplja došlo je u Pariz. One imaju bolji rezultat, ali to je motiv da pružim najbolje izdanje i ostvarim najbolji učinak“, poručila je Rajković uoči takmičenja, koje će početi oko deset sati.

Majin trener, Veljko Čegar, sličnog je razmišljanja.

„Nastupiće najbolje tri takmičarke sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kobeu. Objektivno, Rajković ima najlošiji rezultat od svih prijavljenih, ali vjerujem da će ostvariti dobar učinak. Cilj je da popravi lični rekord, no za to treba da se poklopi dosta stvari. Njena vrsta invaliditeta utiče na svakodnevno zdravstveno stanje. Dobro smo trenirali u Parizu i u dobrom raspoloženju dočekujemo nastup”, kazao je Čegar.

Maja Rajković, koja je na svečanom otvaranju Igara nosila zastavu Crne Gore uz stonotenisera Luku Bakića, prošle godine na Svjetskom prvenstvu, upravo, u Parizu, kao četvrta izborila je normu za Paraolimpijske igre.

Na šampionatu Evrope 2021. godine osvojila je bronzanu medalju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније