Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

27. 06. 2024. 12:38 >> 12:38
Čitaj mi:

nije uspjela da se plasira na OI u Parizu

Plivačica Kejt Kembel završila karijeru

Jedna od najboljih australijskih plivačica Kejt Kembel saopštila je da je završila karijeru, nakon što nije uspjela da se plasira na Olimpijske igre u Parizu.

Kembel je rekla da je "vrijeme da se i zvanično pozdravi sa snom koji je sanjala još kao devetogodišnjakinja", prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Prošle sedmice na državnim kvalifikacijama u Brizbejnu, 32-godišnja Kembel nije uspjela da izbori svoje peto učešće Igrama. Ona je pokušavala da uđe u tim za trke na 50 i 100 metara slobodnim stilom.
Osvajačica je osam olimpijskih medalja, od kojih četiri zlatne, a tokom karijere je sedam puta obarala svjetski rekord i jedna je od najpoznatijih sportistkinja u Australiji.

"Iako imam mnogo pomiješanih osjećanja, posebno jer nisam završila onako kako sam se nadala, i dalje bez žaljenja mogu da se osvrnem na karijeru. U trci za petim Olimpijskim igrama dala sam sve što sam imala i zbog toga, čak i u neuspjehu, postoji malo, neizbrisivo jezgro ponosa", navela je Kembel.

Ona je tokom karijere osvojila 37 medalja na velikim takmičenjima, od kojih 23 zlatne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније