Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta/N.R.

27. 06. 2024. 10:20 >> 10:20
Čitaj mi:

povreda Ahilove tetive

Atletičarka Tompson-Hera propušta igre u Parizu

Aktuelna olimpijska šampionka jamajčanska atletičarka Elejn Tompson-Hera saopštila je da će propustiti predstojeće Olimpijske igre u Parizu zbog povrede Ahilove tetive.

Olimpijska šampionka iz Tokija na 100 i 200 metara, propustiće takmičenje u Parizu jer se povrijedila na Gran priju u Njujorku 9. juna.

Tompson-Hera i sunarodnik Jusein Bolt, su jedini sprinteri u istoriji osvajači višestrukih olimpijskih zlatnih medalja na 100 i 200 metara.

Petostruka olimpijska šampionka je u Parizu namjeravala da brani titulu samo na 100 metara, pošto je odlučila da ne učestvuje u državnim kvalifikacijama na 200 metara.

Ona je rekla da joj je mali rascjep na Ahilovoj tetivi okončao šanse da se treći put takmiči na Olimpijskim igrama, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

"Dug je put, ali želim ponovo da počnem, da nastavim da radim i potpuno se oporavim kako bih nastavila karijeru. Povrijeđena sam i razočarana što ću ove godine propustiti Olimpijske igre, ali ovo je samo sport, zdravlje je na prvom mjestu", navela je 31-godišnja sprinterka na društvenim mrežama.

Tompson-Hera je osvojila zlatne medalje na 100 i 200 metara u Rio de Žaneiru 2016. godine, a titule je odbranila u Tokiju. Peto olimpijsko zlato osvojila je u Tokiju kao dio štafete 4 x 100 metara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније