Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Mina ]

16. 06. 2024. 12:59 >> 12:58

PARAOLIMPIZAM

Miloš Spaić bez vize za Pariz

Crnogorski paraolimpijac Miloš Spaić nije uspio da ostvari "high performance" na sankcionisanom atletskom mitingu u Kruševcu. On je danas u bacanju kugle, u kategoriji F11 (osobe bez vida), ostvario rezultat deset metara i 44 centimetra.

Spaiću je Otvoreno prvenstvo Srbije bilo posljednja prilika da se domogne daljine od 11,66 metara i haj performansa, koji je jedan od standarda za odlazak na Igre u Parizu.

Više uspjeha imao je Vlado Terić u bacanju kugle, u kategoriji F40 (osobe niskog rasta), koji je sa rezultatom 7,18 metara postavio novi lični rekord.

Rekord sezone ostvarila je juče Maja Rajković u bacanju koplja, u kategoriji F54 (bacanja iz specijalizovane stolice), hicem od 13 metara i 37 centimetara.

U istoj disciplini, u kategoriji F34 (bacanja iz specijalizovane stolice), drugi crnogorski predstavnik Danilo Gojković ostvario je rezultat 18 metara i 60 centimetara.

"Organizator mitinga je Paraolimpijski komitet Srbije, a nastup naših takmičara finansira se po programu POK-a, koji je podržalo Ministarstva sporta i mladih u 2024. godini", saopšteno je iz krovne sportske asocijacije osoba sa invaliditetom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније