Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш. [ Beta ]

23. 04. 2023. 15:34 >> 15:34

REKORD IZMAKAO ZA 16 SEKUNDI

Kiptum drugim najboljim vremenom u istoriji slavio na Londonskom maratonu

Kenijski atletičar Kelvin Kiptum pobijedio je danas u maratonu u Londonu, uz ostvareno drugo najbrže vrijeme u istoriji ove discipline.

Kiptum je slavio vremenom od dva sata, jedan minut i 25 sekundi, i tako postavio rekord takmičenja u glavnom gradu Velike Britanije, dok mu je najbolji svjetski rezultat sunarodnika Eliuda Kipčogea izmakao za 16 sekundi.

Drugo mjesto je zauzeo još jedan kenijski atletičar Džefri Kamvoror, a na trećoj poziciji je završio Etiopljanin Tamirat Tola.

Na svom posljednjem maratonu u karijeri deveto mkesto zauzeo je bivši olimpijski šampion na 5.000 i 10.000 metara Britanac Mo Farah.

Pobjedu u ženskoj konkurenciji ostvarila je Holanđanka Sifan Hasan.

Aktuelna olimpijska šampionka na 5.000 i 10.000 metara na debitantskom nastupu u maratonu slavila je vremenom od dva sata, 18 minuta i 33 sekunde.

Druga pozicija je pripala Etiopljanki Alemi Megerti, a treće mjesto je zauzela Kenijka Peres Džepčirčir.

Na Londonskom maratonu učestvovalo je više od 47.000 takmičara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније