Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

26. 09. 2022. 18:16 >> 18:12

POVREDA ZADNjE LOŽE

Svjetska rekorderka odustala od londonskog maratona

Vlasnica najboljeg rezultata na svijetu u maratonu Kenijka Brigid Kosgei (28) odustala je od nastupa na nedjeljnom londonskom maratonu zbog povrede zadnje lože.

Kosgei je dva puta slavila u Londonu, 2019. i 2020. godine, a prošle godine je njenu seriju prekinula sunarodnica Džojsilin Džepkosgei.

Ove godine je pobijedila i na tokijskom maratonu nakon što je na ulicama glavnog grada Japana 2021. osvojila i olimpijsko srebro.

"Proteklih mjesec dana sam se borila sa povredom desnog koljena. Nažalost, nisam dovoljno spremna kako bi nastupila u vrhunskoj kondiciji", navela jeu Kosgei u saopštenju za javnost, a prenijela HINA.

Kosgei je 2019. na maratonu u Čikaguistračala rekordno vrijeme 2:14:04 sata, a do sada je u karijeri slavila na devet maratona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније