Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Beta ]

31. 03. 2023. 13:25 >> 13:24

ODLUKA VLADE

Ministar: Ukrajinskim sportistima ne treba dozvoliti da se takmiče sa Rusima

Ukrajinskim sportistima ne bi trebalo dozvoliti da učestvuju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine ako se u njima takmiče ruski sportisti, rekao je ministar u ukrajinskoj vladi Oleg Nemčinov.

Odluka je donijeta poslije predloga ministra sporta Vadima Gutsajta, prenio je BBC. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je početkom nedjelje predložio da se ruskim i bjeloruskim sportistima dozvoli učešće u međunarodnim takmičenjima pod neutralnom zastavom.

"Na sjednici vlade donijeta je protokolarna odluka na predlog kolege Gutsajta da učestvujemo u kvalifikacionim takmičenjima samo tamo gdje nema Rusa. Shodno tome, učešće van ovih kriterijuma može biti osnov za oduzimanje nacionalnog statusa federacijama", rekao je Nemčinov.

MOK je prošlog februara pozvao sportske federacije da izbace Rusiju i Bjelorusiju iz takmičenja zbog rata u Ukrajini, ali u posljednje vrijeme traži način da ih vrate.

Nova preporuka o povratku odnosi se samo na individualne sportiste, a ne i na ekipe, a konačna odluka o učešću Rusije i Bjelorusije na Igrama u Parizu još nije donijeta.

Ukrajina je zaprijetila da će bojkotovati Igre ako Rusija i Bjelorusija ne ostanu suspendovane.

"Želim da kažem našim kolegama sportistima koji su zabrinuti da će njihove karijere biti prekinute zbog mjera MOK-a i vraćanja Rusa i Bjelorusa u takmičenje, zbog čega Ukrajinci neće moći da učestvuju. Ali vaši i životi vaše djece će ostati", naveo je Nemčinov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније