Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р. [ Mina ]

29. 03. 2023. 13:40   >>  13:41

CG DOMAĆIN TURNIRA

Lalošević ugostio predstavnike Međunarodne tekbol federacije

Ministarstvo sporta i mladih podržaće inicijativu Tekbol saveza za formiranje regionalne tekbol lige, kazao je ministar Vasilije Lalošević.

On smatra da će regionalna liga doprinijeti daljem razvoju tog sporta, njegovoj vidljivosti, ali i jačanju sportskih odnosa u državama regiona.

Lalošević je danas ugostio predstavnike Međunarodne tekbol federacije (FITEQ) - generalnog sekretara Lasla Vajdu, direktoricu za međunarodnu saradnju Reku Reikard, kao i predsjednika Tekbol saveza Crne Gore, Milorada Šutulovića i generalnu sekretarku, Maju Peković.

Ministar je pohvalio rad Tekbol saveza i istakao kontinuiranu podršku Ministarstva sporta i mladih popularizaciji i razvoju tekbola u Crnoj Gori.

Lalošević je kazao da je uvjeren da će Crna Gora, imajući u vidu predanost Tekbol saveza, zajedničkim snagama uspjeti da taj sport dovede do nivoa koji zaslužuje.

Vajda je kazao da je nedavno imenovan na funkciju generalnog sekretara Međunarodne federacije za tekbol i da je posjeta Podgorici njegova prva zvanična posjeta.

"Smatram da ono što je uradio Tekbol savez zaista impresivno. Iako nemamo dugu istoriju kao sport, upravo iz tog razloga imamo priliku da se razvijamo u pravcu koji želimo, a smatram da je pred nama veliki potencijal koji zajedničkim snagama možemo kvalitetno realizovati", kazao je Vajda.

Predsjednik Tekbol saveza Milorad Šutulović zahvalio se Vajdi na podršci koju pruža tekbolu u Crnoj Gori.

"Ništa ne bi moglo biti realizovano bez vaše podrške. Radujem se događaju koji se održava u Podgorici, na kojem učestvuje oko 150 takmičara iz 30 različitih zemalja. Ovakav događaj će ubrzati i pospiješiti promociju ovog sporta", rekao je Šutulović.

Sastanku su prisustvovali i direktor Direktorata za sport Zoran Jojić i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju Miloš Lalević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније