Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Beta ]

20. 03. 2023. 11:28 >> 11:42

100. PODIJUM U KARIJERI

Alonsu vraćen podijum, pa kritikovao FIA

Vozač Aston Martina, Fernando Alonso, kritikovao je Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA) zbog vođenja situacije u vezi sa njegovim kažnjavanjem, a zatim i povlačenjem kazne u trci Formule 1 za Veliku nagradu Saudijske Arabije i pohvalio je svoju ekipu za dobro obavljeni posao.

Alonso je u trci u nedjelju u Džedi dobro vozio, zauzeo je treće mjesto, ali mu je ta pozicija oduzeta dodavanjem 10 sekundi na rezultat, zbog loše obavljenog stajanja prilikom prvobitne kazne.

Poslije te kazne Džordž Rasel iz Mercedesa je pomjeren na treće mjesto, a Alonso je završio na četvrtom. Rasel je tada rekao da je kazna oštra, ali je prihvatio novi plasman.

Aston Martin se žalio na kaznu, pa je FIA poslije pregledanja snimaka sinoć vratila Alonsu treće mjesto. To je bio 100. plasman na podijum dvostrukog svjetskog šampiona Alonsa.

"Bio sam na podijumu, slikao sam se, uzeo trofej, slavio i sada imam tri boda manje", rekao je Alonso poslije trke.

"FIA se loše pokazala. Ne možete da primjenite kaznu 35 krugova poslije zaustavljanja u boksu. Imali su dovoljno vremena da nas obavijeste o kazni. Da sam to znao, možda bih stekao 11 sekundi prednosti u odnosu na bolid iza mene", dodao je 41-godišnji Alonso.

On je pohvalio dobar rad ekipe u Džedi.

"Kako sjajan tim imamo i brz bolid. Ponosan sam na vas iz Aston Martina, moj 100. podijum", naveo je Alonso.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније