Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ M.M.Lj. ]

06. 09. 2022. 11:40 >> 11:41
1

LALOŠEVIĆ NAJAVIO

Nacionalna penzija za Mariju Vuković

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je na sjednici Vlade da će sjutra atletičarki Mariji Vuković uručiti rješenje o doživotnoj nacionalnoj penziji.

Evropska vicešampionka u skoku uvis Marija Vuković sjutra će doputovati u Crnu Goru. Iz Atletskog saveza Crne Gore je saopšteno da će našoj atletičarki i njenoj trenerici Ioani Siomou biti upričiličen svečani doček na podgoričkom aerodromu.

“Imaćemo priliku da sjutra u 13 sati u Vili Gorica primimo atletičarku Mariju Vuković i njenu trenericu. Imaćemo priliku da im se na najbolji način zahvalimo rješenjem o doživotnoj penziji za Mariju zbog svega što je uradila za Crnu Goru”, kazao je Lalošević.

Vuković je krajem avgusta osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, preskočivši visinu od 195 centimetara.

Prije četiri dana, zauzela je petu poziciju na mitingu Dijamantske lige u Briselu. Stala na preskočenih 191 centmetar i to iz drugog pokušaja. Vuković je u Briselu treći put nastupila na mitinzima Dijamantske lige.

On je podsjetio da su u prethodnom periodu sportisti ostvarili velike rezultete. Vlada je za postignute rezultate sportista odlučila da nagradi uglavnom juniorske selekcije.

“Riječ je mahom o juniorskim selekcijama. Neko će reći da ovaj iznos nije spektakularan, to je mali znak pažnje države, ali omogućiće da sportisti iz juniorski selekcija dobiju možda prvu platu u životu, da znaju da država i Vlada Crne Gore stoje iza njih”, kazao je on.

Nagrađeni mladi bokseri, vaterpolisti, džiu džica, džudo šampioni...

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније