Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Beta [ R.B. ]

19. 08. 2022. 08:52 >> 08:50
2

EP U MINHENU

Ivana Vuleta šampionka Evrope u skoku udalj

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je sinoć zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Vuleta je do drugog evropskog zlata na otvorenom stigla sa preskočenih sedam metara i šest centimetra iz prve serije, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat ove godine.

"Po ono što sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto što sam čekala četiri godine", rekla je Vuleta poslije finala, prenosi Srpski atletski savez.

Najbolja srpska atletičarka je u drugoj seriji skočila 6,98 metara, u naredne tri je prestupila, dok je u posljednjoj seriji nije skakala.

"Znala sam da neće biti ni malo lako, s obzirom da je u međuvremenu Malaika Mihambo postala i olimpijska i svjetska šampionka. Od njene prve medalje u Amsterdamu 2016. godine mi smo tu... u svakom pogledu", rekla je Vuleta.

"Atmosfera je bila fantastična. Sve vrijeme sam gledala u publiku i nijesam mogla da se načudim kako to izgleda pred punim stadionom. Želela sam da to iskoristim", dodala je ona.

Vuleta je navela da se u Minhenu, nasuprot nastupu na Svjetskom prvenstvu u Judžinu gdje je pokušala da drugačijim pristupom dođe do medalje, vratila "onoj izvornoj sebi i načinu na koji pristupa takmičenju".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније