Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

13. 07. 2022. 14:22 >> 14:18

OTKRIO DA JE U ZEMLJU UŠAO ILEGALNO

Britanska vlada neće preduzeti pravne mjere protiv Mo Faraha

Britanski olimpijski šampion u atletici Mo Farah izjavio je danas da mu je "laknulo" što Velika Britanija neće preduzeti pravne mjere protiv njega, nakon njegovog priznanja da je kao dijete ilegalno uveden u zemlju.

"Laknulo mi je. Velika Britanija je moja zemlja", izjavio je četvorostruki osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama.

"Nijedno dijete ne želi da bude u ovoj situaciji. Odluka je donijeta u moje ime. Zahvalan sam na svemu što mi je Velika Britanija pružila, i ponosan sam što predstavljam svoju zemlju", dodao je Mo Farah.

Farah (39), koga je engleska kraljica proglasila vitezom zbog dostignuća na sportskim borilištima, otkrio je u utorak da je u Veliku Britaniju stigao ilegalno.

"Istina je da nisam ono što mislite da jesam. Većina ljudi me zna kao Mo Faraha, ali to nije realnost. Razdvojen sam od majke i doveden u Veliku Britaniju ilegalno pod imenom drugog deteta", rekao je Farah u dokumentarcu emitovanom na BBC.

Njegova supruga Tanja je rekla da je osjetila "tugu" i "bes" kada je saznala istinu. Prema njenim riječima, njen muž "konačno dozvoljava sebi da osjeća bol" i dokumentarni film će biti njegova "terapija".

Uprkos ovim otkrićima, britanski ministar unutrašnjih poslova potvrdio je u utorak da neće preduzeti "nikakve mjere protiv ser Mo Faraha".

Farah je u dokumentarcu otkrio da je njegovo pravo ime Husein Abdi Kahin. Njegov otac je ubijen u Somaliji, kada je Farah imao četiri godine, a majka i dva brata žive u separatističkom dijelu Somalije, koji nije priznat od strane međunarodne zajednice.

"Njegova priča je šokantan podsjetnik na užase sa kojima se suočavaju oni kojima se trguje, i mi moramo nastaviti da se borimo protiv kriminalaca koji iskorištavaju ranjive ljude", izjavio je potparol Dauning strita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније