Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N.R.

22. 03. 2024. 22:48 >> 23:56
Čitaj mi:

NLB ABA2 LIGA

Sutjeska poražena od Borca, sjutra odluka o plej-ofu

Košarkaši Sutjeske poraženi su od Borca iz Banja Luke 75:83 u posljednjem meču na turniru NLB ABA2 lige u Širokom Brijegu.

Nikšićani su veoma blizu plasmana u Top 8, ali će im sjutra biti potrebna pobjeda Spartaka protiv Pelistera.

U slučaju da Pelister priredi senzaciju protiv Spartaka, a Podgorica dobije Helios, onda bi tri ekipe od 7. do 9. mjesta imale skor 6-7, a Sutjeska bi u krugu u kojem svi imaju po pobjedu imala najgoru međusobnu koš-razliku.

Tokom cijelog susreta vođena je velika borba na parketu, Borac je u većem dijelu meča imao prednost i zasluženo stigao do pobjede.

Na početku meča ekipe su se smjenjivale u vođstvu, Sutjeska je vodila, 2:0, 4:2, 6:5 12:11 i 20:18. Maksimalnih plus pet u prvoj četvrtini imao je Borac (11:6), nakon pet minuta igre. Do kraja tog perioda igralo se koš za koš, nešto više je Borac bio u prednosti, rezultat nakon deset minuta bio je 21:20 za tim iz Banja Luke.

Kako je završena prva, tako je počela i druga četvrtina, nastavljena je velika borba na parketu, a ekipe su imale većinom prednost od jednog posjeda. Tako je bilo sve do četiri minuta do kraja prvog poluvremena, kada je Borac stigao do u tom trenutku najubjedljivije prednosti plus sedam (34:27), nakon čega je trener Sutjeske, Miloš Minić tražio tajm-aut. Nikšićani su poslije pauze došli do dva poena, ali je Borac ubrzo uzvratio i stigao do dvocifrene prednosti (42:32) na manje od minut do kraja poluvremena. Imao je predstavnik Bosne i Hercegovine i plus 12 (44:32), ali je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 44:34.

Borac je fantastično otvorio drugo poluvrijeme, izabranici crnogorskog trenera, Zorana Kašćelana, već nakon dva minuta igre imali su velikih plus 17 (53:36). Uslijedio je tajm-aut Minića, a nakon toga i serija Sutjeske od 7:0 za (53:43) što je bio alarm za tajm-aut na drugoj strani. Uspjela je Sutjeska prvo da priđe i na osam poena zaostatka, na četiri minuta do kraja trečeg perioda (52:60), nakon trojke Vulevića, a onda je pogodio i Barović za (54:60). Probudio je Borac, uzvratio serijom 5:0 za novu dvocifrenu prednost (65:54). Nakon trideset minuta na semaforu je pisalo 65:59 za Borac.

Trojkom je posljednjih deset minuta otvorio igrač Borca, Milošević za plus devet. Sutjeska je uspjela da smanji na četiri razlike (65:69) na manje od osam minuta do kraja susreta, što je nagovještavalo neizvjesnu borbu do kraja. Prilazila je Sutjeska na četiri poena, ali nije uspijevala da se vrati u potpuni egal. Borac je do kraja uspio i da poveća prednost i dođe do važne pobjede u borbi za plasman među najboljih osam ekipa, na kraju 83:75. Sutjeska je doživjela sedmi poraz, koliko ima i Borac, a ekipe su zabilježile i isti broj pobjeda, po šest.

Najefikasniji kod Sutjeske Andrej Vulević sa 18 poena, Filip Barović je ubacio 13, Pavle Đurišić je dodao 12 poena. Kod Borca Džarod Vest i Vuk Bošković po 17 poena.

Tim iz Nikšića na turniru u Širokom Brijegu je ostvario i dvije pobjede, nad Heliosom i Šibenkom.

Crna Gora će imati sigurno jednog predstavnika u plej - ofu, jer je ranije plasman osigurala Podgorica.

Kojih osam ekipa će se plasirati u plej - of biće poznato sjutra nakon što budu odigrane i preostale utakmice.

Subota:

Pelister - Subotica 12.00

Helios Domžale - Podgorica 15.00

TFT Skopje - GKK Šibenka 18.00

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније