Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

16. 06. 2023. 17:19 >> 17:26

PROTIV IMIDžA LIGE

NBA liga suspendovala Moranta na 25 utakmicama zbog videa sa pištoljem

NBA liga je donijela konačnu odluku o slučaju prve zvijezde Memfis Grizlisa Dža Moranta i suspendovala ga na 25 utakmica naredne sezone.

U obrazloženju se navodi da se ponašao "protivno pravilima ponašanja koje liga gaji i da je njegovo ponašanje protiv imidža lige", i pored suspenzije naglasila da se košarkašu zabranjuje bilo kakvo učestvovanje u  javnom nastupu njegovog tima, kao i komplet lige.

Kazna je uslijedila nakon što je na Instagram storiju, Morent snimljen kako u ruci drži, navodno pištolj.

Sve se to desilo nakon što ga je liga prethodno suspendovala na osam utakmica zbog slične akcije, kada je na svom Instagram stoiju izbacio snimak iz jednog noćnog kluba u Denveru na kojem se vidi kako drži pištolj u ruci.

Morant je prošle sezone u prosjeku bilježio 26,2 poena i 8,2 asistencije po meču, a njegov tim je sezonu završio na omjeru 51 pobjede i 31 poraza.

Memfis je međutim ispao od Los Anđeles Lejkersa u prvom kolu plej-ofa, iako su imali prednost domaćeg terena sa 4:2 u seriji.

Samo dvije nedjelje kasnije izašao je sporni video.

Takvo ponašanje koštalo ga i je izbora za neku od idealne tri petorke NBA, iako je igrama na terenu zaslužio, čime je izgubio na desetine miliona dolara bonusa koje su pratile njegov ugovor.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније