Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

17. 06. 2023. 11:00 >> 11:01

NBA

Moranta suspenzije koštaju oko 50 miliona dolara

NBA liga juče je suspendovala košarkaša Memfisa Dža Moranta na 25 utakmica naredne sezone, a to će prva zvijezda Grizlisa osjetiti i po novčaniku.

Zbog suspenzije od 25 utakmica Morant će biti bez plate za to vrijeme, i izgubiće 7,6 miliona dolara.

Morant je prethodno suspendovan na osam utakmica zbog snimka na Instagramu na kojem je držao pištolj u jednom noćnom klubu u Denveru, a zbog toga je izgubio 669 hiljada dolara.

Prošle godine, Morant je potpisao maksimačni petogodišnji ruki ugovor po kome je trebalo da prima 33,5 miliona dolara za narednu sezonu. ali nakon ove suspenzije njegova plata će biti oko 25,9 miliona dolara.

To je objasnio i novinar ESPN-a Brajan Vindhorst koji je procijenio da bi Morant mogao izgubiti skoro 50 miliona dolara.

"Neće imati platu za ovih 25 utakmica, nije imao platu za osam utakmica za koje je ranije suspendovan, i nema sumnje da bi bio u u najboljem timu NBA lige da nije imao ovaj incident prošle sezone. Nije ušao u All-star NBA tim. To ga je koštalo 40 miliona dolara bonusa", pojasnio je Vindhorst.

Ipak, ako postoji nešto pozitivno za Moranta u ovom slučaju jeste da je njegov sponzor "Najk" stao na njegovu stranu. 

"Najk je zadovoljan što Morant preuzima odgovornost i daje prednost njegovom blagostanju. Nastavićemo da ga podržavamo na terenu i van njega", navodi se u saopštenju kompanije za obuću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније