Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 05. 2023. 19:19 >> 12:15
Čitaj mi:

POSTALO JE SIMPTOMATIČNO

Svaki put ista slika: Pred važne duele pojavi se "provjerena informacija" o manevrima Budućnosti

Košarkaški klub Budućnost Voli dogovorio sve sa slovenačkim stručnjakom Juricom Golemcem - je informacija koja je prvo izašla na Tviteru kod "provjerenih" košarkaških insajdera, a onda i po medijima mahom iz Srbije.

Jasno je je podgorički klub završio saradnju sa Vladimirom Jovanovićem, kao i da je sa Petrom Mijovićem inicijalno potpisan ugovor do kraja sezone, pa postoji prostor za manevar kluba na trenerskoj poziciji.

Ali ovakve informacije ne dolaze od samog kluba, niti od bilo koga iz Crne Gore ko se nalazi na izvoru informacija, nego kreće iz Evrope, ovoga puta preko italijanskog novinara Luke D'Alesandra koji je dobro umrežen sa menadžerima širom Evrope, a onda i preko grčkog novinara Kristosa Harpidisa.

Ono što i D'Alesandro i Harpidis uvijek rade u svojim najavama je da dodaju svoj izvor odnosnno "prema saznanjima od".

Ovoga puta takvog dodatka nema, pa se postavlja pitanje kome je u cilju da pred polufinalnu seriju ABA lige sa Crvenom zvezdon izađe informacija da Budućnost "gleda" trenera dok Mijović, koji je već izbacio Megu nakon dva meča, sprema duel i nesumnjiva je želja navijača podgoričkog kluba i naredne sezone.

Dva su ovakva scenarija, ili neko svjesno želi da napravi pometnju u taboru "plavo-bijelih", ili menadžerska kuća slovenačkog trenera ("Beobasket", košarkašog magnata Miodraga Ražnatovića) "tvrdi pazar" za svog pulena.

Simptomatično je bilo zadnjih sezona da nekako uvijek pred utakmice sa Crvenon zvezdom, izađu "dobro provjerene informacije" o tome kako Zoran i Danilo Nikolić prelaze u "crveno-bijele", ili kako Budućnost napušta Džastin Kobs u sred sezone, Vili Rid koji je navodno takođe trebao da pojača Zvezdu, bilo je naravno i tada nekih trenerskih manevara, ali nikada se ništa od navedenog nije desilo.

Sa druge strane, posebno od strane Kristosa Harpidisa često smo imali informacije da je Budućnost potpisala Endrju Endrjusa, ili da vraća Norisa Kola, potpisuje Džonija O'Brajanta, dovodi trenera Oktaja Mahmutujia.

Insajderski posao je dosta interesantan, ali ga prati ne samo ekskluzivnost informacije, nego i preciznost iste, odnosno koliko je tačna.

Tako NBA ima Adrijana Vojnarovskog, Šemsa Karaniju, svijet fudbala ima Fabricija Romana...šteta što takva situacija nije i kod insajdera koji prate evropsko košarkaško tržište.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније