Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

07. 10. 2024. 17:42 >> 17:47
Čitaj mi:

u 40. godini

Inijesta rekao zbogom profesionalnom fudbalu

Jedan od najboljih španskih fudbalera svih vremena Andres Inijesta objavio je da se povlači iz profesionalnog fudbala.

Inijesta trenutno ima 40 godina, posljednju sezonu proveo je u klubu Emirejts, gdje je bio jednu godinu.

Sve svoje najveće uspjehe postigao je sa Barsleonom. U klubu u kojem je ponikao Inijesta je odigrao 442. utakmica na kojima je postigao 35 golova.

Ono što je najvažnije sa Barselonom Inijesta je osvojio devet titula prvaka Španije, šest puta je bio pobjednik Kupa Kralja. Čak četiri puta je bio prvak Evrope, osvojio je i dva Superkupa Evrope.

Poslije boravka u Barseloni 2018. je odlučio da se preseli u Japan i tamo pojača ekipu Visel Kobea, gdje je 2023. godine osvojio titulu u domaćem prvenstvu.

Najveći i najznajačniji trofej je ipak osvojio sa reprezentacijom Španije - titula prvaka svijeta 2010. godine, kada je upravo golom bio jedan od najzaslužnijih za taj uspjeh.

Uz to sa reprezentacijom je dva puta postao i prvak Evrope (2008, 2012).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније