Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

09. 09. 2024. 10:40 >> 10:44
Čitaj mi:

ronaldo i modrić heroji

Portugalci preokrenuli protiv Škotske, Modrić spasio Hrvatsku

Kristijano Ronaldo i Luka Modrić i dalje su u dobroj formi što su i dokazali sinoć na utakmicama Lige nacije.

Ronaldo, koji ma 39 godina, Luka Modrić danas puni isto toliko, i dalje ne razmišlaju o penzijama.

"Godine su samo broj. Dragi Luka Modrić, srećan rođendan i sve najbolje želi ti tvoj GNK Dinamo", objavio je klub sa Maksimira, za koji je Modrić nastupio u 130 utakmica i postigao 33 gola.

Profesionalnu karijeru započeo je u Dinamu, a bio je i na pozajmicama u Zrinjskom iz Mostara te u Inter Zaprešiću.

Portugal se mučio sinoć protiv Škotske, ali je u 88. minutu golom Kristijana Ronalda došao do tri boda i nove pobjede u Ligi nacija.

Škotska je u Portugalu povela u sedmom minutu, kada je posle prekida Keni Meklin sa lijevog boka poslao dobar centaršut, a Skot Mektominej glavom savladao Dioga Koštu.

Nakon toga uslijedila je dominacija Portugal, ali nije uspijevao da pronađe put do mreže rivala sve do starta drugog poluvremena, kada je loptu na ivici  kaznenog prostora poslao Rafael Leao, a neodbranjiv udarac ka Angusu Ganu poslao je Bruno Fernandeš i tako poravnao na 1:1.

U nastavku se Škotska dobro branila. Ipak, u 88. minutu Kristijano Ronaldo je iskoristio oštru loptu Nuna Mendeša i pogodio za veliko slavlje na tribinama i pobjedu Portugala.

U drugom meču grupe 1 u A divizijii, igrači Hrvatske nadigrali su Pojsku 1:0.

"Kockasti" su potpuno dominirali od početka meča, stvarali su dobre prilike i u prvih 45 minuta uputili su čak 10 udaraca ka golu Lukaša Skorupskog, ali nisu uspjeli da ga savladaju.

To im je pošlo za rukom u 52. minutu kada je iz slobodnog udarca spektakularan pogodak postigao Luka Modrić i tako donio prednost svojoj selekciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније