Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

06. 08. 2024. 17:15 >> 17:15

KVALIFIKACIJE ZA LK

Peković: Biće teško u Helsinkiju, ali vjerujemo u sebe

Fudbaleri Dečića otputovali su danas za Helsinki, gdje će u četvrtak od 18 sati igrati protiv istoimenog kluba prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Trener našeg šampiona Milorad Peković svjestan je da njegovu ekipu čeka težak zadatak, ali poručuje da imaju svoje adute.

“Sigurno da neće biti laka utakmica. Protivnik je dobar, čvrst, disciplinovan i kompaktan. Neće biti lako igrati protiv njih. Nisu džabe dugi niz godina učesnici evropskih kvalifikacija. Ono što je do nas jeste da smo kroz posljednje utakmice naučili lekcije, stekli iskustvo, dobili na samopouzdanju sami prolaskom dalje u treće kolo. Pokazali smo da možemo da igramo protiv dobrih ekipa. Imamo svoj kvalitet. Idemo tamo puni samopouzdanja. Biće sigurno čvrsta utakmica, ali vjerujemo u sebe i probaćemo da se nametnemo”, jasan je Peković.

Helsinki u punom takmičarskom ritmu, ali nije u nekoj posebnoj formi. Upisao je samo dvije pobjede u posljednjih šest utakmica u šampionatu. Ipak, to ne smije da opusti naš tim...

“Sigurno nisu u nekoj formi posljednjih par utakmica, ali to ne mora ništa da znači. Sigurno da će i oni izvući pouke iz tih nekih utakmica. Imaju kvalitet i sigurno da će pokušati da ga nametnu. To što su u posljednje vrijeme izgubili neke utakmice, ponavljam, ne znači ništa. To je samo njima motiv više da izađu jače i probaju kroz dvomeč sa nama da se vrate u kolosjek i na nivo kojem teže”, istakao je Peković.

On ističe da će učiniti sve da nametnu svoj ritam u Helsinkiju.

“Napravili smo skauting. Imamo neke određene informacije, posvetili smo se njima posljednjih par dana. Otprilike znamo što nas očekuje tamo. Probaćemo da se prilagodimo njima koliko možemo, a opet da ostanemo vjerni svom kvalitetu i onome što mi imamo. Jednostavno, kad krene utakmica vidjećemo. Pokušačemo da nametnemo svoj ritam i, naravno, nadamo se dobrom rezultatu”, kazao je trener Tuzana.

Peković je istakao da nije lako igrani na dva fronta...

“Cilj nam je da ostanemo u Evropi što duže i sve radimo da prolongiramo to. Isto tako, nama je najvažnije prvenstvo. Tu je potpuna koncentracija i trudimo se da uđemo spremni u svaku utakmicu. Naravno, uvijek se trudimo da počnemo dobro prvenstvo od samog starta i krenemo s dobrim rezultatima. Nije jednostavno igrati na dva fronta. Osvojili smo titulu prošle sezone i imamo obavezu da je branimo. Želimo da prikazujemo još bolje igre i naravno da ćemo se truditi da na oba fronta pružimo maksimum”, zaključuje Peković.

Meč u Helsinkiju počinje u 18 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније