Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

17. 07. 2024. 09:32 >> 10:53
Čitaj mi:

fudbalski savez francuske najavio tužbu

Argentinci nakon titule rasističkim pjesmama vrijeđali francuske fudbalere

Fudbalski savez Francuske podnijeće prijavu FIFA pošto su na društvenim mrežama argentski fudbaleri pjevali rasističke pjesme upućene fudbalerima Francuske.

Predsjednik saveza Filip Dijalo u saopštenju je osudio „neprihvatljive rasističke i diskriminatorne“ poruke koje su upućene igračima francuskog tima.

„Suočen sa ozbiljnošću ovih šokantnih komentara, suprotnih vrijednostima sporta i ljudskih prava, predsjednik Fudbalskog saveza Francuske se odlučio da podnese pravnu žalbu za uvrjedljive primjedbe rasističke i diskriminatorne prirode“, dodaje se u saopštenju.

Na društvenim mrežama može se vidjeti da argentinski igrači(nakon osvajanja Kopa Amerike), među njima i vezista Enco Fernandes pjevaju pjesme koje sadrže rasističke tekstove upućene fudbalerima Francuske. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније