Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

17. 07. 2024. 09:55 >> 09:55

zvog rasističkih pjesama upućene francuzima

Svjestan posljedica, Enco Fernandes se oglasio i izvinio

Nakon što je isplivao snimak kako argentinski fudbaleri, među njima i Enco Fernandes, nakon osvojene titule Kopa Amerike pjevaju rasističke pjesme upućene fudbalerima Francuske, prvi se oglasio i izvinio upravo Enco.

“Iskreno se izvinjavam zbog videa na mom Instagramu, koji je nastao tokom proslave. Pjesma uključuje veoma uvrjedljiv jezik i nema opravdanja za moje riječi. Uvijek sam protiv diskriminacije, izvinjavam se jer me uhvatila euforija u proslavi. Taj video, taj trenutak, te riječi nisu odraz mojih vjerovanja ni karaktera. Zaista mi je žao”, napisao je Fernandez, kojeg je Čelsi platio 120 miliona eura.

A riječi pjesme su...

“Igraju za Francusku, ali su iz Angole. Majka mu je Nigerijka, a otac Kamerunac, ali u pasošu je Francuz”, glase riječi pjesme.

Igrači Čelsija Aksel Disasi, Malo Gusto i Vesli Fofana na Instagramu već su otpratili Fernandesa, Argentinca koji je njihov klupski saigrač, a Fofana je u jednoj objavi napisao: “Fudbal u 2024 – nezaustavljivi rasizam.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније