Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

05. 03. 2024. 22:55 >> 23:03
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

PSŽ i Bajern u četvrtfinalu

U fudbalskoj Ligi šampiona poznata su dva učesnika četvrfinala, to su PSŽ i Bajern Minhen. Parižani su bili bolji i u revanšu od Sosijedada na strani 2:1, dok je Bajern na svom terenu savladao Lacio 3:0.

Francuski šampion je od starta krenuo silovito u San Sebastijanu, kapiten Parižana, Mbape, postigao je fenomenalan solo pogodak u 15. minutu. Doslovno je pocijepao malu mrežicu usljed čega smo vidjeli i kraću pauzu da se ona popravi.

Napadao je PSŽ i u ostatku prvog dijela igre, ali je Sosijedad uspio da se odbrani.

PSŽ je prednost duplirao u 56.minutu, opet je strijelac bio Kilijan Mbape, za ovjeravanje plasmana u četvrfinale.

Domaćin je stvorio dobre šanse poslije toga, postigao i gol u 63.minutu, ali je poništen zbog minimalnog ofsajda.

Uspio je ipak Sosijedad u finišu meča za ublaži poraz, Merino je zatresao mrežu Donarume u 90.minutu za konačnih 1:2.

Prvi meč u Parizu završen je rezultatom 2:0 za PSŽ. 

U drugom meču večeri, Bajern je pred prepunom "Alijanc" arenom nadigrao Lacio 3:0 i nadoknadio zaostatak od 0:1 iz Rima.

Bajern je od samog početka napadao. Opasni napadi su se ređali, prvi ozbiljan šut imao je Musijala u 14.minutu.

U 37. minutu, prilika za Lacio, Zakanji je centrirao sa lijevog boka, De Liht je potkačio loptu koja je pala pravo na glavu Ćiru Imobileu, ali je njegov udarac glavom završio tik pored stative.

Kazna je uslijedila samo minut kasnije, Miler je glavom spustio loptu u šesnaesterac, Gereiro nije dobro uspio da je zahvati, ali je njegov udarac u svom stilu Hari Kejn samo skrenuo u mrežu za 1:0.

U tom naletu malo je nedostajalo da Bajern postigne i drugi pogodak već u 40. minutu, kada je Musijala šutirao zamalo pored gola.

Ali onda, u nadoknadi prvog dijela igre, Bajern je postigao i drugi gol, poslije kornera sa lijeve strane, De Liht je uhvatio volej, a Miler glavom samo skrenuo u mrežu za 2:0.

Njemački predstavnik je i u drugom poluvremenu bio bolji rival na terenu, imao više loptu u svom posjedu. Bolju igru krunisali su Bavarci u 66.minutu, opet je u glavnoj ulozi bio Hari Kejn za ispostaviće se konačnih 3:0.

Sjutra će biti odigrana još dva revanš meča osmine finala, Mančester Siti - Kopenhagen i Real Madrid - Lajpcig.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније