Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Н.Р.

26. 03. 2023. 20:03 >> 20:07
1

PRED SJUTRAŠNjI MEČ

Džaja Peković: Da imamo stadion od 50.000 mjesta, bio bi pun

Fudbalske reprezentacije Crne Gore i Srbije sjutra od 20 sati i 45 minuta odigraće meč drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj.

Utakmica u Podgorici između ove dvije selekcije mogla bi da značajno odredi dalji tok kvalifikacione grupe G, pa će sve oči ljubitelja fudbala u regionu biti uprte ka glavnom gradu Crne Gore. Za duel u Podgorici vlada veliko interesovanje, a sve karte su rasprodate, pa se očekuje pun stadion.

Nekadašnji fudbalera Partizana, Budućnosti i Standarda iz Liježa, Dejan Peković, koji je danas  fudbalski menadžer i crnogorski fudbalski analitičar, čije opservacije gledaoci imaju priliku da prate svakog ponedeljka u emisiji "Fudbal fest", koja se emituje na Javnom servisu Crne Gore, govorio je za portal sportske.net o utakmici između Crne Gore i Srbije.

"Uvjeren sam da će duel proteći na najbolji mogući način, da će biti bratski, naravno uz sav onaj sportski naboj na samom terenu. Mislim da smo mi sportisti značajno doprinijeli da se sport izdigne iznad raznih podjela i gluposti koje su nam na ovim prostorima nametnute posljednjih decenija.U Podgorici vlada prava fudbalska euforija, redovi za karte su bili kilometarski i mislim da je već sada nemoguće doći do njih. Da imamo stadion koji prima 50.000 gledalaca, bio bi pun sjutra. Publika u Crnoj Gori je željna ovakvih utakmica" kazao je Peković.

Interesovanje je svakako veliko i zbog asova iz reprezentacije Srbije.

"Sada nam dolaze velike zvijezde svjetskog fudbala, jer su po meni Mitrović i Vlahović među deset najboljih napadača u Evropi, a ovdašnja publika želi da ih vidi uživo, da ih pozdravi, ali i da pomogne našem timu da ostvari cilj. Očekuje se jedna prava praznična atmosfera. Svi znamo da veliki broj igrača Srbije vuče porijeklo iz Crne Gore, mi imamo dosta igrača koji su iz Srbije, skoro svi naši reprezentativci su prošli kroz Superligu Srbije i to su veze koje su prosto neraskidive. Imamo u Srbiji sjajne odnose i kontakte i zbog svega toga želimo da Srbiju ovdje dočekamo na najbolji mogući način i da se borba vodi samo na terenu. Na njemu će svakako prštati i treba da pršti, a prije i posle utakmice sam siguran da će sve proteći na jedan sjajan način" zaključio je Peković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније