Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

17. 03. 2023. 22:26   >>  22:26

VJERUJE U PORTUGALCA

Martinez objasnio zašto je pozvao Ronalda u reprezentaciju

Reprezentativna karijera Kristijana Ronalda još nije završena nakon što ga je selektor Portugala, Roberto Martinez, uvrstio na spisak za utakmice protiv Lihtenštajna i Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. To će biti prvi put da 38-godišnjak nastupa za svoju zemlju otkako je prešao u Al-Nasr.

Činilo se da je Ronaldova budućnost u reprezentaciji neizvjesna nakon što ga je bivši selektor, Fernando Santoš, uklonio iz startne postave za nokaut mečeve na Svjetskom prvenstvu.

Međutim, nakon što je imenovan, Martinez je jasno stavio do znanja da želi da procijeni Ronalda na osnovu onoga što može da donese na terenu.

"Fudbalske odluke se moraju donositi na terenu. Ja nijesam kancelarijski trener za donošenje odluka. Dakle, moja polazna tačka je da dođem do svih igrača i želim da stupim u kontakt sa njima. Spisak od 26 igrača sa Svjetskog prvenstva je moja polazna tačka, a Kristijano je igrač na toj listi. U reprezentaciji je 19 godina i zaslužuje poštovanje", rekao je Martinez.

Objašnjavajući svoju odluku da pozove Ronalda, Martinez je rekao: "Kristijano Ronaldo je veoma posvećen igrač. On može da donese iskustvo i veoma je važna figura za tim. Ne gledam na godine", zaključio je selektor Portugala.

Ronaldo je za reprezentaciju odigrao 196 utakmica i postigao 118 golova, što ga čini najefikasnijim fudbalerom u istoriji reprezentativnog fudbala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније