Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

С.В.

05. 03. 2023. 13:41 >> 13:41

I DALjE UŽIVA U FUDBALU

Jovetić: Crna Gora uvijek imala kvalitet, ali nam je nedostajao širi fond igrača

Crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić kazao je da je " hrabrim sokolima" uvijek nedostajao širi fond igrača, da bi izborili plasman na neko veliko takmičenje.

“Uvijek je Crna Gora imala kvalitet, ali nam je nedostajao širi fond igrača, duža klupa. Pratili su nas i pehovi u vidu povreda. Nismo dva puta sastavili utakmicu Vučinić, Savić, Vukčević i ja. Uvijek je neko nedostajao”, rekao je Jovetić u intervjuu za Mocartsport.

Kazao je da naša selekcija uvijek u kvalifikacijama treba da bude bolja od dvije jače reprezentacije, što kako je istakao, nije nimalo lako.

“Da smo bili kompletni makar u osam od 10 ili 12 kvalifikacionih utakmica, vjerovatno bismo se makar jednom plasirali na veliki turnir. Uzeti 12 do 15 bodova nikad nije lako, jer dolaziš iz trećeg šešira, htjeli ili ne da priznamo, uvijek imaš dvije selekcije jače od naše, makar na papiru. Nije neuspjeh uzeti dvocifren broj bodova, zasluživali smo da odemo na EP ili SP. Bila bi mi kruna karijere ako bih to uspio sa Crnom Gorom”, rekao je Jovetić.

Grupa u kvalifikacije za EP nije jednostavna , kazao je Jovetić. Crna Gora igra sa Srbijom, Mađarskom, Bugarskom i Litvanijom.

“Grupa je balkanska, nije jednostavna, Mađari i Srbi nikad bolji. Igraju “orlovi” lijep fudbal, favoriti su, vidim da je Mladen Krstajić podigao Bugare, Litvanci su solidni… Ne može niko da kaže da će ih lagano dobiti. Svako može da ispusti bodove”, kazao je Jovetić.

Istakao je da bi se možda jednog dana vratio u Partizan.

“U fudbalu se nikad ne zna, postoji ta mogućnost. Meni je Partizan dao mnogo, računajući mlađe kategorije i prvi tim proveo sam četiri-pet predivnih godina u Beogradu. Tamo mi je sestra, tu su i prijatelji… Mogućnost postoji, samo bih volio da bude super priča, da se vrate još neki igrači, pa da se juri plasman u Ligu šampiona. Da Partizan opet bude tamo gdje mu je mjesto”, poručio je as Herte.

Naš reprezentativac poručuje da i posle toliko godina, uživa u fudbalu.

"Nikad nisam igrao fudbal iz drugih motiva osim ljubavi. Niti sam razmišljao o novcu. Moja ljubav prema igri je toliko velika da vjerujem da bih ga odavno "batalio" usljed svih problema koje sam preturio preko glave. Samo mogu da budem ponosan što i dalje uživam, u meni vatra i dalje gori“, kazao je Jo-Jo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније