Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

07. 02. 2023. 14:37 >> 14:32

ČESTA META RASIZMA

Anćeloti: Napadi na Vinisijusa su problem španskog fudbala

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da su napadi iz mržnje prema fudbaleru njegove ekipe Vinisijusu Žunioru problem španskog fudbala koji mora da se riješi.

Otkako je došao u španski fudbal 2018. godine, Vinisijusa su navijači u više navrata vrijeđali na rasnoj osnovi. Posljednji put u nedjelju na prvenstvenoj utakmici protiv Majorke, dok je prošlog mjeseca lutka sa njegovim likom obiješena na most u Madridu, uoči gradskog derbija sa Atletikom.

Španska liga nedavno je podnijela krivične prijave protiv nekolicine navijača Valjadolida za zločin iz mržnje, poslije rasističkih parola upućenih Vinisijusu.

"Postavljam pitanje: Od čega Vinisijus mora da se brani? Od čega njegovi saigrači moraju da se brane? Da li je Vinisijus problem? Čini se da jeste, ali problem je ono što se dešava oko njega. Tačka. To je problem španskog fudbala. Ja sam deo španskog fudbala i mislim da je to problem koji moramo da rešimo", rekao je Anćeloti.

"Čini se da je Vinisijus krivac, ali on je žrtva nečega što ne razumem", dodao je italijanski trener.

Vinisijus stalno govori o tim uvredama i često se žali putem društvenih mreža.

Njega kritikuju zbog načina na koji proslavlja golove, a nedavno su njegovi saigrači ukazali na veliki broj prekršaja koji se tokom utakmice načine nad brazilskim fudbalerom. Prošle nedjelje u prvenstvenoj utakmici isključen je defanzivac Valensije Gabrijel Paulista zbog oštrog starta na Vinisijusom.

"Vinisijus je nevjerovatna osoba. On je drugačiji od ostalih igrača na terenu, uživa u fudbalu na sopstveni način, na radostan način. Mislim da protivnički navijači ne razmišljaju o osobi, oni ne shvataju da bi on mogao biti sin nekoga ko sjedi na tribini. Ljudi moraju da snose odgovornost za svoje postupke, ne bi trebalo da se istresaju na 22-godišnjaku. Morate da pokažete poštovanje", rekao je igrač Reala Federiko Valverde.

Španska liga istražuje incident na Majorki, nakon što se na televizijskom snimku vidi kako navijač naziva Vinisijusa majmunom. Njega su vrijeđali i poslije utakmice kada je davao autograme i slikao se sa navijačima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније