Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В. [ Beta ]

14. 10. 2022. 17:52 >> 17:52

TRENER LIVERPULA

Klop: Veliki izazov je igrati protiv najbolje ekipe na svijetu

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da njegovu ekipu očekuje veliki izazov protiv Mančester sitija, za koji kaže da je najbolji tim na svijetu.

"Na 'Enfildu' sa našim navijačima protiv najbolje fudbalske ekipe na svijetu, veliki je to izazov, ali uvijek je bio i uvijek će biti", rekao je Klop, prenio je BBC.

Fudbaleri Liverpula dočekaće u nedjelju ekipu Mančester sitija, u utakmici 11. kola Premijer lige.

Siti je trenutno na drugom mestu Premijer lige sa 23 boda, a Liverpul je na 10. poziciji i zaostaje 13 bodova.

Prošle sezone dva tima su se do posljednjeg kola Premijer lige borila za titulu, koju je na kraju sa jednim bodom prednosti odbranila ekipa Sitija.

Njemački trener posebno je istakao napadača Sitija Erlinga Halanda, koji je ove sezone postigao 15 golova u Premijer ligi i pet pogodaka u Ligi šampiona.

"Kada igrate protiv trenutno najboljeg igrača na svijetu, morate da pazite da on ne dobije mnogo lopti. To ćemo pokušati, ali protiv Sitija je problem ako Halanda zatvorite sa previše igrača, a zatim otvorite prostor za sve druge igrače svjetske klase, tako da to neće olakšati život", dodao je on.

Trener aktuelnog viceprvaka Evrope rekao je da je norveški napadač odličan fizički i tehnički, kao i da se radi o inteligentnom igraču.

"Njegova igra na terenu je izuzetna, retko kada je u ofsajdu. Toliko stvari ga čini napadačem, a u Sitiju ima neke od najboljih igrača na svijetu oko sebe, koji mu pomažu, poput Kevina de Brujnea, Ilkaja Gundogana, Fila Fodena, Bernarda Silve, Rijada Mareza, svi su stvarno dobri. Dakle, savršeno se uklapa, u to nema sumnje", dodao je on.

Klop je ocijenio da u fudbalu nije dovoljna samo brzina.

"Kombinuje toliko stvari i to je rijetkost. Njegove završnice su odlične, ali i kreće se veoma pametno. Brzinu možete da koristite samo ako je koristite na pametan način jer samo trčanje nije od pomoći ako zaboravite loptu ili bilo šta drugo, pogotovo iza linije morate da budete sigurni, da budete dovoljno strpljivi da ne budete u ofsajdu. Taj paket ga čini posebnim", rekao je Klop.

Utakmica između Liverpula i Sitija na programu je u nedjelju od 17.30.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније