Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

03. 10. 2022. 15:20 >> 15:20

"ON JE BIO SRCE JUNAJTEDA"

Evra: Ferguson samo na jednog igrača nikad nije ton povisio

Ser Aleks Ferguson je mnoguma prva misao kada se kaže "najbolji trener svih vremena". Škot je preuzeo Mančester junajted 1986. godine i vratio je tada "posrnulog diva" Engleske u sam vrh ostrvskog i evropskog fudbala.

On je vodio klub sa "Teatra snova" sve do 2013. godine. Ferguson je usadio gen svojim fudbalerima da ne jedan pojedinac nije veći od kluba, pa je često znao da uđe u sukob sa njima.

Njegov bijes je najbolje osjetio Dejvid Bekam, u sad već čuvenoj aferi u kojoj ga je trener navodno pogodio kopačkom u lice, a ni Roj Kin koji je bio strah i trepet za protivnike nije bio imun na povišeni ton trenera.

Patris Evra, bivši lijevi bek "Crvenih đavola" je otkrio da ipak ima jedan fudbaler na kojeg Fergi nikada nije povisio ton - Pol Skols.

"Jedini igrač koji nikad nije osjetio Fergusonov gnijev bio je Pol. Kada god bi smo se mučili, šef bi nam rekao da damo loptu njemu, on je taj koji kontroliše igru, on je taj koji kontroliše tempo. Skols je bio srce Junajteda".

Enleski fudbaler nikada nije nastupio ni za jedan drugi klub, dres Junajteda je obukao 718 puta a postigao je čak 155 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније