Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Л.В.

27. 09. 2022. 19:33 >> 19:30

HRABRI ISKORAK IRANSKOG FUDBALERA

Azmun stao u odbranu žena: Sramota nek je ljude koji ubijaju, živjele Iranke

Fudbaler Bajer Leverkuzena i reprezentativac Irana, Sardar Azmun stao je u odbranu žena te zemlje koje se bore za svoja prava.

“Sramota nek je one koji ubijaju ljude zbog tako trivijalnih razloga. Živjele Iranke”, kazao je napadač Leverkuzena.

U Iranu ne jenjavaju protesti žena svaku noć, nakon što je ubijena Maša Amini, kojoj je život oduzet jer je odbila da nosi hidžab.

Do sada je u protestima stradalo više od 40 osoba, a nema podataka koliko je ljudi uhapšeno i oteto.

Iran nije poznat kao zemlja koja dozvoljava bilo kakvu kritiku vlasti, pa su tako iranske vlasti ograničile i protok intereneta, što samo pokazuje kakva tiranija vlada od strane zvaničnog Teherana.

Svako protivljenje se shvata kao direktan napad na državu i zato je Azmunov iskorak da digne glas protiv toga predstavlja veliku hrabrost.

“Zbog pravila u državnom timu rekli su nam da ništa ne smemo da govorimo dok se ne završi trening kamp (Iran danas igra sa Senegalom), ali ne mogu više da trpim ovu tišinu. Ako hoće da me izbace iz reprezentacije, neka to bude moja žrtva, vredijelo je ako spasi jednu dlaku iranskih žena. Sramota nek je one koji ubijaju ljude zbog tako trivijalnih razloga. Živjele Iranke”, napisao je Azmun na Instagramu.

Poslije par sati nestao je i njegov post i sve fotografije sa profila, pa njemački "Bild" smatra da nije sam to uradio.

U Njemačkoj su ga već proglasili "najhrabrijim fudbalerom Bundeslige".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније