Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

05. 07. 2022. 21:39 >> 21:46
2

LIGA ŠAMPIONA

Sutjeska poražena u Razgradu: Rezultat težak za revanš

Fudbaleri Sutjske poraženi su na gostovanju u Razgradu od Ludogoreca sa 2:0 u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Šteta za našeg šampiona koji je 70 minuta bio odličan na terenu. Milija Savović je odlično postavio svoju ekipu koja je igrala disciplinovano i organizovano u defanzivi protiv bogatijeg protivnika. 

Osjećalo se u vazduhu da bi Sutjeska mogla neporažena da se vrati iz Razgrada, ali onda je pao prvi gol, praktično više kao splet nesrećnih okolnosti. 

Santana je probao iz daljine, lopta se odbila od jednog igrača u korner, odakle je Jankov tukao glavom sa prve stative. Giljen je odbranio taj šut, ali se lopta nesrećno namjestila na gol crti i bivši fudbaler Boragofa, Santana je samo sproveo u mrežu. Ta situacija se desila u 74. minut. 

I onda taman kad je izgledalo da će u Sutjeska u Nikšić da donese ipak koliko toliko povoljan rezultat, u 91. minutu  Santana je uputio pas, a ovosezonsko pojačanje iz Platensea, Matijas Tisera je rutinski savladao Giljena. 

Biće teško našem predstavniku u revanšu, uz hendikep da ne igraju na svom terenu već na podgoričkoj "DG Areni", ali ostaje nada da će dati sve od sebe da iznenade bugarskog šampiona.

Tok meča:

94. minut KRAJ Ludogorec - Sutjeska 2:0

91. minut Gol 2:0 za Ludogorec

Argentinski napadač, Matijas Tisera,  koji je u redove bugarskog šampiona stigao u ovom prelaznom roku je iskorisito pas strijelca prvog gola Aleksa Santane i rutinski savladao Giljena. 

86. minut

Zaprijetio je Argentinac Tisera prodorom po desnoj strani, Giljan siguran.

83. minut

Iz naizgled bezazlene situacije, umalo da Ludogorec ozbiljnije zaprijeti. Giljen nije najbolje reagovao, a Sortiru je gledao da iskoristi priliku. Drinčić je na kraju otklonio opasnost.

75. minut

Reakcija Savovića, ubacio je Konrada da pojača napad.

74. minuta Gol za Ludogorec

Poklela je odbrana našeg šampiona. Korner  je izveden sa desne strane, Jankov je šutirao glavom, Giljen odbranio ali lopta je pala na gol crtu gdje Santani nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

 

69. minut

Sutjeska je uzvratila. Nenov je prošao po lijevoj strani i probao je da pronađe Zakarija, ali se dva fudbalera nisu najbolje razumijela. 

65. minut

Najveća prilika za ekipu Ludogoreca. Tekpeti i Džonatan su odigrali dupli pas, a reprezentativac Gane je ubacio loptu u peterac. Giljan je takao tek toliko da ona ne dođe do Sotirua.

60. minut 

Fudbaleri Sutjeske imaju podršku i desetine najvatrenijih navijača, popularnih "Vojvoda.

 

57. minut 

Period igre u kojem su probali gosti da malo skinut pritisak sa sebe i eventualno uhvate na kontru domaćina. 

Ipak brzo su se naši predstavnici vratili u formaciju sa početka meča.

50. minut 

Erakvić je povukao kontru Sutjeske i uposlio po desnoj strani Nenova. Tekpeti je startovao i možda je bilo za žuti karton, ali je sudija dosudio samo prekršaj.

47.minut 

Slobodan udarac za Ludogorec. Sotiru je probao da nadmudri Giljana i po zemlji izvede šut sa 18 metara, ali kapiten Nikšićana je pročitao na vrijeme njegovu namjeru.

45. minut 

Kraj poluvremena u Razgradu. Naš šampion je odigrao sjajno defanzivno, pa je ekipa Ludogoreca samo dva puta ozbiljnije zaprijetila, jednom iz prekida, drugi put šansa Jankova.

40. minut 

Prvi put je zakazala odbrana Sutjeske. Tektpeti je centrirao, lopta je došla do Dominika Jankova, ali on srećom nije iskoristio zicer. 
30. minut 

Bugarski šampion proba sa ubacivanjem sa strane u šensaesterac Sutjeske da napravi šansu ali tandem Drinčić - Rudović radi za sada sjajan posao.

20. minut 

Žuti karton za Marka Matanovića koji je napravio oštar start. Tražili su domaći fudbaleri i publika na Ludogorec Areni strožiju kaznu, ali sudija se ipak odlučio za žuti karton. 

19. minut

Velika šansa za Ludogorec. Dosuđen je prekršaj na dvadesetak metara od gola našeg predstavnika. 

Slobodan udarac je izveo kiparski fudbaler Pieros Sotiru, ali Giljan sjajnom odbranom čuva gol Nikšićana.

15. minut

Naši šampioni djeluju dobro defanzivno postavljeni.

 

Ludogorec ima posjed, ali za sada bez opasnijeg napada. Jasno je da je cilj Savovića da iz Bugarske pred revanš donese što bolji rezultat.

19:36

Trener Nikšićana Milija Savović je na teren poslao sljedećih 11 igrača: 


Giljen (C) - Grivić, Rudović, Krstović, Matanović, Eraković, Tučević, Drinčić, Stijepović, Z.Alharaish, Nenov

Na klupi za rezerve su ostali: Ličina, Dubljević, Pajović, Conraad, Vlahović, Đinović, Milić, Đurković, Bojović, Vuković, Kalezić, Babić


19:30

Do sada crnogorski i bugarski klubovi su se sastajali šest puta u evropskim takmičenjima, i svih šest puta su dalje prolazili bugarski klubovi. 

Sutjeska je mjesto u kvalifikacijama za najelitnije klupsko fudbalsko takmičenje izborila osvajajući šampionsku titulu u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi prošle sezone.

Ludogorec je osvojio svoju 11 titulu zaredom i gledaće da se domognu grupne faze Lige šampiona. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније